Začetki

Peter Koidl je začel, najprej po licenci, graditi svoje prve žitne mline leta 1985. Hitro se je širil, ob tem pa vedno ostajal pionir, ko gre za trajnost. Z akcijo »Vsakemu svoj javor«, je bil za vsak prodani mlin zasajen javor.

 

 

Razvoj

Leta 1993 je bila ustanovljena blagovna znamka Penningberger Kornmühlen (PK). Pod to blagovno znamko je pričel prvič proizvajati lastne mline z lastnim dizajnom. Zaradi inovativne tehnologije so se mlini PK hitro prebili v specializirane trgovine. Zaradi vse večjega povpraševanje je Peter Koidl začel sodelovati z orožniško delavnico na Tirolskem. 85 % osebja v tem objektu je invalidov, s čimer jih je v skladu s svojo filozofijo podprl.

Razvoj in tradicija z roko v roko

Blagovna znamka KoMo je bila ustanovljena leta 2002 v sodelovanju z ustanoviteljem podjetja Mockmill, Wolfgangom Mockom. Takrat se je začela tudi svetovna distribucija visokokakovostnih in ročno izdelanih KoMo naprav. Kasneje se je podjetju pridružil tudi sin, Marcel Koidl. Zaradi vedno večjega povpraševanja v zadnjih letih je bil čas tudi za ustvarjanje večjega prostora v proizvodnji. Da bi zadostili povečanemu povpraševanju po izdelkih KoMo, so zgradili hale, povečali število zaposlenih in nabavili nove stroje. Podjetje od leta 2018 vodi Marcel Koidl, tako je v podjetje zapihal svež veter z novimi idejami in inovacijami, tradicije pa ne zanemarjajo.

 

Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-15 od 31

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-15 od 31

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer