ZELIŠČAR NA SPREHODU - ANDREJA PAPEŽ KRISTANC

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-037-001
24,90 €
V njej je predstavljenih 63 najuporabnejših vrst in rodov, ki jih najdemo v prelepi naravi Slovenije. V knjigi spoznamo njihovo zdravilnost, užitnost, prepoznavne znake, opozorila in čudovite recepte!

Končno bodo lahko prišli na račun vsi slovenski ljubitelji divjih rastlin.

V knjigi boste lahko podrobneje spoznali 63 najuporabnejših vrst in rodov rastlin, ki jih najdemo v prelepi naravi Slovenije. Med listanjem se boste lahko naučili o njihovih zdravilnosti in užitnosti, prebrali boste lahko tudi morebitna opozorila in preizkusili čudovite recepte!

Slovenja ima že od nekdaj dobro razvito zeliščarsko kulturo. Kljub temu pa znanja iz tega področja nima vsak. Postopoma lahko zdaj tudi vi osvojite znanje o kakšnem zelišču, za katero sploh vedeli niste, da je užitno kot priloga jedem, začimba ali pa glavna sestavina čaja.

Gre za prvi preizkus celovite predstavitve uporabnosti divjih rastlin pri nas, saj se avtorica na podlagi temeljitega pregleda slovenske in tuje literature posveti tako njihovi zdravilnosti kot tudi užitnosti.

Opisi so bogato opremljeni z večinoma avtorskimi fotografijami, dodatno uporabno vrednost pa jim poleg natančnih morfoloških opisov rastlin dajejo tudi preizkušeni recepti za izdelavo zdravilnih pripravkov ter pripravo unikatnih divjih jedi.

S prebiranjem knjige spoznamo zdravilnost divjih rastlin, užitnost, prepoznavne znake, morebitna opozorila in preizkusimo čudovite recepte! Vaši sprehodi v naravi bodo dobili novo dimenzijo – z njih se boste vračali z divjo zelenjavo in užitnimi sadeži ter z zdravilnim cvetjem in koreninami. Tudi vrtni pleveli bodo dobili svoje mesto v loncu.

Knjigo lahko brez skrbi listajo tako začetniki kot tudi že nekoliko izkušeni poznavalci naših divjih rastlin.

Prelistajte notranjost knjige: zeliscar_na_sprehodu.pdf

Trde platnice, 20,0 x 26,0 cm, 170 strani.

Avtorica zeliščarske knjige je Andreja Papež Kristanc, diplomirana biologinja, specializirana za divje rastline in botaniko. Dizajn, prelom, celotno grafično oblikovanje in marsikateri nasvet pa je prispevala grafična oblikovalka Ines Zgonc.

Tehnične podrobnosti
CENA 24,90 €
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:ZELIŠČAR NA SPREHODU - ANDREJA PAPEŽ KRISTANC
Vaša ocena