ZDRAVI Z NARAVO - ANITA DI GRAZIA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-024-1
25,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

V knjigi so nasveti za izdelavo domačih zdravilnih pripravkov od poparkov in tinktur do mazil in obkladkov, ki jih je slovenska avtorica Anita Di Grazia v zadnjih nekaj letih zbrala na različnih koncih Slovenije. Zaradi tega pričujoča zbirka receptov ljudskega zdravilstva izstopa po aktualnosti, saj povezuje tradicionalna znanja z novejšimi izkušnjami v povsem sodobno spodbudo za pomoč z zelišči in drugimi domačimi zdravilnimi sredstvi.

V knjigi so zdravstvene težave razporejene po abecedi, znotraj vsake pa se vrstijo recepti za različne pripravke proti določeni tegobi. Navodila so enostavna in razumljiva vsakomur, v večini primerov je za pripravek potrebnih le nekaj sestavin. Posebnost knjige je tudi v tem, da je izrazito »vizualna«, saj so sestavine predstavljene s simboličnimi fotografijami, kar na enostaven način, poleg navedenih sestavin, omogoča enostaven pregled nad tem, kar potrebujemo za pripravo. V večini primerov gre za splošno znana zelišča in druge sestavine (žganje, maslo, mast, kvas, sol, vino), ki so splošno dostopne.  

V uvodnem delu je nekaj splošnih napotkov za pripravo izvlečkov z vodo, tinktur in mazil, knjigo pa zaokroži slikovni slovar izbranih zdravilnih rastlin.

Knjiga Zdravi z naravo – 386 receptov ljudskega zdravilstva je dobrodošla za vsakogar, ki se, pa čeprav nadvse zdrav, zanima za še živečo tradicijo ljudskega zdravilstva. Prav tako lahko po njej poseže vsakdo, kdor bi rad s preizkušenimi domačimi zdravilnimi sredstvi olajšal to ali ono zdravstveno težavo.

Tehnične podrobnosti
CENA 25,00 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
ZALOŽBA Porezen
AVTOR KNJIGE Anita di Grazia
LETO IZDAJE 2015
ŠTEVILO STRANI 180
VEZAVA trda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:ZDRAVI Z NARAVO - ANITA DI GRAZIA
Vaša ocena