VSE V ENO: ENOLONČNICE - DARIO CORTESE

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-023-007
18,78 €

Dario Cortese je avtor številnih smešnih kuharic in priročnikov ter pohodniških vodnikov (Divja hrana, Sadje – moč narave, Naravni kis, Evropska pešpot E7 …), ki v svojem nagajivem slogu nadaljuje tudi v Enolončnicah. Domiselno in zabavno opisani recepti za pripravo enolončnic se prepletajo z avtorjevimi fotografijami in s hudomušnimi ilustracijami Milana Eriča z namenom, da združijo nezdružljivo in iz znanih sestavin sestavijo novo resničnost.

Vseenost je tako prijetno opravilo, da ga brez večjih težav opravljamo vsak dan. Tako imenovane »insiderske«, prepisano po naše insajderske, še bolj po naše pa »tostranske«, še primerneje »iz prve roke« in morda še kako drugače označene informacije pa pravijo, da je ta knjiga dobila prve besede v Oplotnici, bistvene nadaljnje pa na Smolniku na Pohorju. O nadaljnjem izvoru besed za to knjigo izročilo molči, a znano je, da so nastajale med Čadrgom, sotočjem Tolminke in Soče ter Ljubljano, med razglednim robom z imenom Široko na robu Banjške planote in Kraškim robom, med Polhograjskim hribovjem in še kakšnim hribovjem.
Kakor koli že, 88 in osem enolončnic ne škodi niti še tako zajetni lakoti. Živahnodejne ilustracije je ustvaril Milan Erič.

Tehnične podrobnosti
CENA 18,78 €
ZALOŽBA Kmečki glas
AVTOR KNJIGE Dario Cortese
LETO IZDAJE 2006
ŠTEVILO STRANI 166
VEZAVA mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:VSE V ENO: ENOLONČNICE - DARIO CORTESE
Vaša ocena