The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Splošna in strokovna javnost se čedalje bolj zavedata, kako zelo je za telo pomembno optimalno kislinsko-bazično ravnovesje. Christopher Vasey, sicer naturopatski zdravilec, je o kislinsko-bazičnem ravnovesju pisal že v svoji prvi knjigi, tokrat pa še poglobljeneje osvetljuje problematiko, s katero se na določeni točki svojega življenja sreča večina ljudi.
V vsakem izmed treh delov knjige avtor na izčrpen, razumljiv, zanimiv in predvsem uporaben način odgovarja na problem kislinsko bazičnega ravnovesja. V prvem delu se osredotoči na prepoznavanje težav z zakisanostjo, v drugem delu predstavi možnosti za znižanje ravni kislin z ustrezno prehrano, v tretjem delu pa je osrednja pozornost namenjena nevtralizaciji in izločanju kislin iz telesa.
Telo za normalno delovanje potrebuje ogromno različnih snovi. Čeprav se te snovi med sabo močno razlikujejo, jih lahko uvrstimo v dve veliki skupini: med bazične (alkalne) ali kisle snovi. Za optimalno zdravje potrebujemo tako kisline kot tudi baze. Izjemno pomembno je, da je količina baz in kislin v telesu uravnotežena, sicer lahko pride do zakisanja, ki je »odlično« izhodišče za nastanek in razvoj bolezni.
Ko nastopi zakisanost, je treba opraviti tudi analizo zaužite hrane in obroke ustrezno prilagoditi. Vasey v knjigi ponuja alternativne jedilnike – brez živil oziroma jedi, ki povzročajo zakisanost.
Prevod: Leon Tabor
Založba: Cangura.com, 2014
mehka vezava, 216 str. Mere: 21x14 cm, 286 g ISBN: 978-961-6769-75-4