UNIVERZALNI VAKUUMSKI POKROV 1, VEL. 6 CM

Na zalogi
KODA ARTIKLA
DA-002-025
3-5 dni
2,50 €

Vakuumski pokrovi so namenjeni shranjevanju že pripravljenih in odprtih jedi.

Univerzalni vakuumski pokrov 1 s premerom 6 cm, ustreza velikostim posod s premerom od 2,5 do 5 centimetrov. Uporabljamo ga za shranjevanje že odprte otroške hrane, industrijskih sadnih sokov v stekleničkah, omak ...

Opis

Vakuumiranje kot način shranjevanja podaljša obstojnost, svežino in aromo živil. Ko so embalaže živil enkrat odprte, so le-ta zaradi vpliva temperature in zraka neprestano izpostavljena neugodnim vplivom, kot so oksidacija, gnitje, sušenje, plesen in propadanje.

Vakuumski pokrovi so namenjeni različnim velikostim posod in skodelic, pločevinkam, kozarcem, kovinskim in inox loncem, plastičnim, steklenim in keramičnim posodam ter kozarcem za vlaganje.

Uporaba

Da bi univerzalni vakuumski pokrovi delovali, mora biti rob posod raven in gladek, brez poškodb, zarez, nazobčenosti ali okraskov.

  • Pred prvo uporabo jih operite. Prepričajte se, da so pred vsako uporabo robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
  • Z vakuumskim pokrovom zaprite želeno posodo (kovinsko, plastično, keramično, stekleno ...). Pozorni bodite na to, da je celoten rob posode, ki jo vakuumiramo, znotraj območja silikonskega tesnila.
  • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče ventila, ki se nahaja na sredini pokrova.
  • Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora.
  • Univerzalni pokrov odstranite s posode tako, da s kazalcem na roki odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov se bo sprostil in lahko ga odstranite s posode.

Čiščenje in vzdrževanje

Vakuumske pokrove pomivajte z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal, grobih gobic ter krp za čiščenje niti močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov (robovi posod, tesnilni ter ventilni nastavki za črpalko).

Materiali

Tesnilo na pokrovu, črpalki in ventil so iz silikona. Univerzalni pokrovi so narejeni iz ABS plastične mase, kar zagotavlja dolgotrajnost in uporabnost izdelkov. Vsi materiali so živilsko neoporečni.

Priporočila

Za vakuumiranje univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujno potrebna vakuumska črpalka.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenja živil, zato priporočamo, da jih zavakuumirane vedno shranjujete v hladilniku.

 

 

Navodila za uporabo

 

Tehnične podrobnosti
CENA 2,50 €
ČAS DOBAVE 3-5 dni
PROIZVAJALEC STATUS
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:UNIVERZALNI VAKUUMSKI POKROV 1, VEL. 6 CM
Vaša ocena