ULTRAMAN - RICH ROLL

Na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-026-001
29,90 €

Ultraman je konec koncev nazoren opis, kaj je mogoče doseči z močjo volje. Vsakogar med nami spodbuja k ponovnemu razmisleku, česa smo sposobni, in nas – direktno in med vrsticami – nagovarja, naj se tega lotimo.

Nekega oktobrskega večera 2006, na dan pred svojim štiridesetim rojstnim dnem, je Rich doživel srhljiv vpogled v lastno prihodnost. Tehtal je dobrih dvajset kilogramov preveč in ni se mogel povzpeti v prvo nadstropje brez predaha. Dojel je, kam ga vodi sedeči življenjski slog.

 

Večina med nami bi ob tako jasnem spoznanju pogledala proč. Ampak Rich se je povsem zavezal spremembi. Vrgel se je v nov način prehranjevanja, v katerem ni bilo prostora za predelana živila, in kjer je dajal prednost rastlinski hrani. Poleg tega se je zaobljubil, da bo vsak dan treniral, zato se je – zgolj v nekaj mesecih – preobrazil iz zaležanega možakarja srednjih let v neustavljivi stroj. Ko se je Rich devetdeseti dan po začetku telesnega remonta odpravil na lahkotni jutranji tek, na koncu pa je spoznal, da je pretekel skoraj razdaljo maratona, je vedel, da mora stopnjevati svoje cilje.

 

Knjiga pripoveduje o Richevi izjemni poti do startne črte elitnega tekmovanja Ultraman, na katerem najbolje telesno pripravljeni ljudje sveta pomerijo moči na 515-kilometrski preizkušnji v plavanju, kolesarjenju in teku. Po tem preizkusu je Rich opravil še zahtevnejšega: EPIC 5. To je pet triatlonov – vsak v dolžini »ironmana« in vsak na drugem havajskem otoku – opravljenih v manj kot tednu dni.

 

Toda Ultraman je mnogo več kot le napeto branje o nizu športnih dosežkov, ki nas navdajajo z osuplostjo, in mnogo več kot praktični vadbeni priročnik za tiste, ki bi radi opravili podobno preobrazbo. Richeva pripoved je res tako zanimiva, da ne moremo odložiti knjige, in res poučna, saj podaja neprecenljive informacije za vsakogar, ki želi preoblikovati svoje telo. A najpomembnejši vidik te knjige je zavzeto pričevanje o človekovi sposobnosti spreminjanja. Izvemo namreč, da se je Rich v otroštvu srečeval s številnimi telesnimi problemi in težavnimi odnosi, v zgodnji odrasli dobi pa se je silovito spopadal z alkoholizmom.

Izdajatelj: Založba Planet

284 strani, broširano

155 x 235 mm

Leto izdaje: 2013

Tehnične podrobnosti
CENA 29,90 €
TEŽA (kg) 0.490000
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 155 x 235
ZALOŽBA Planet
AVTOR KNJIGE Rich Roll
LETO IZDAJE 2013
ŠTEVILO STRANI 284
VEZAVA mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:ULTRAMAN - RICH ROLL
Vaša ocena