TERMOFILNE STARTER KULTURE SYAB 1 - JOGURT
Termofilne bakterijske starterske kulture SYAB 1 (Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis) se uporabljajo za izdelavo kateregakoli rastlinskega jogurta.
Termofilne bakterijske starterske kulture se uporablja za fermentacijo rastlinskih substratov, kot so indijski oreščki, mandlji, soja, volčji bob, itd. Glavna vloga termofilne bakterijske kulture je zakisljevanje (zniževanje pH) surovine, razgradnja organskih snovi, tvorjenje bioaktivnih snovi in aroma po jogurtu.
Fermentacija poteka pri temperaturi od 38 – 42 C. Za dosego tega temperaturnega obnočja lahko uporabite pečico, napravo za izdelavo jogurta, inkubator ali sušilec sadja.
Sestavine: Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis
Nomentklatura: 5 UC, kar pomeni, da vsebina vrečke zadošča za 250 – 500 litrov medija
Izdelek shranjujte v hladilniku, ali za daljšo obstojnost v skrinji.
Izdelek je primeren za vegane in vegeterijance.
| ČAS DOBAVE | 5-7 dni |
|---|---|
| NOVO | DA |
| MATERIAL | STEKLO |
