SUŠILNIK / DEHIDRATOR TAURO BIOSEC DOMUS B5

Na zalogi
KODA ARTIKLA
DE-003-001
192,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Najcenejši sušilnik / dehidrator s horizontalnim tokom zraka.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

 • plastičen sušilni tunel 
 • 5 plastičnih pladnjev 
 • maksimalna moč 550 W
 • zunanje dimenzije 27 x 27 x 45
 • okvirna kapaciteta: 2,5/3,5 kg  (kapaciteta je okvirna in lahko variira; odvisna je od vrste sušenega proizvoda)

OPREMA

 • DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom
 • plasični sušilni tunel primeren za živila
 • 5 plastičnih pladnjev primernih za živila
 • navodila za uporabo in vodnik za sušenje

Vsi različni modeli za domačo uporabo v eni primerjalni tabeli
DOMUS B5 DOMUS B10 SILVER B5-S SILVER B10-S DE LUXE B6 DE LUXE B12
Sušilni tunel Plastika Plastika Nerjaveče jeklo  Nerjaveče jeklo  Nerjaveče jeklo  Nerjaveče jeklo 
Število pladnjev 5 iz plastike 10 iz plastike 5 iz plastike 10 iz plastike 6 iz nerjavečega jekla 12 iz nerjavečega jekla
Maksimalna moč 550W 550W 550W 550W 550W 550W
Motor

DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom

DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom DRY SET PRO motor z elektronskim sistemoml DRY SET PRO motor z elektronskim sistemom
Kapaciteta 2/3 Kg 4/6 Kg 2/3 Kg 4/6 Kg 2,5/3,5 Kg 5/7 Kg
Zunanje dimenzije 27x27x45 cm 27x27x82 cm 27x27x45 cm 27x27x82 cm 27x27x45 cm 27x27x82 cm
Teža 4 Kg 7 Kg 6 Kg 8 Kg 7 Kg 10 Kg

BIOSEC: SUŠIMO DOMA, NARAVNO 

Z Biosecom je sušenje doma kreativno, lahko in ekonomično. Biosec sušilci so italijanske izdelave in dopolnjujejo vašo prehrano z izvrstnimi in zdravimi produtki. Z Biosecom  se okusi sadja, zelenjave, gob in zelišč ohranjajo in nosijo pečat tradicije na nov in izviren način. 

Z Biosecom je mogoče dolgoročno ohraniti najboljše izdelke iz narave, jih ustaviti v času in uživati skozi celo leto. Kot nalašč za tiste, ki imate zelenjavni vrt ali sadovnjak. 

TRIJE MODELI , DVE VELIKOSTI IN NEŠTETO UPORAB

Vedno obstaja model Bioseca, primeren za vaše  potrebe. Biosec se je rodil z namenom ustvariti visoko kakovost dehidratorjev v bolj dostopni različici, vendar zadovolji tudi najbolj zahtevne stranke, strokovnjake in male proizvajalce. 

Lahko izbirate med 5 ali 10 pladnji iz nerjavečega jekla ali plastike. V vsakem Biosecu je Dryset Pro. 

BIOSEC DE LUXE: SRCE IN DUŠA IZ NERJAVEČEGA JEKLA 

Biosec De Luxe je najboljši izdelek iz linije dehidratorjev. Vse komponente so iz nerjavečega jekla. Brezkompromisni sušilec, ki je namenjen profesionalcem in strastnim kuharjem, ki želijo imeti le najboljše. 

Biosec je dostopen s šestimi ali dvanajstimi pladnji - De Lux B6 ali silver B12. 

Motor je opremljen z elektronskim sistemom Dryset Pro s programsko uro,  zaslonom in 12 programi. Programi  ki omogočajo konstantno kontrolo temperaturo in časa delovanja.

DE LUXE - 6 ALI 12 PLADNJEV?

Izberite De Luxe B6, če želite več udobja, ali če svoj Biosec pogosto prenašate. Če želite najboljše izberite De Luxe B 12, kjer imate največ prostornine za sušenje in najboljši izkoristek elektronskega motorja Dryset Pro.

Če imate veliko živil za sušenje in potrebujete še bolj zmogljivejši sušilnik, lahko kupite dodaten modul De Luxe z dodatnimi 12 pladnji za vaš dehidrator. 

OSNOVNE KARAKTERISTIKE DRY SILK FOLIJE 

 • z Dry Silk folijo se z lahkoto posuši izdelke kot so paradižnik narezan na rezine, okusno vlečeno testo iz hrustljave zelenjave, morda aromatizirano z začimbami in zelišči,
 • lahko sušite džem ali si naredite jogurt v prahu,
 • z Dry Silkom posušeni izdelek ostaja kompakten in gladek, enostavno ga odlepite in takoj uporabite,
 • Dry Silk folijo lahko operete in ponovno uporabite,
 • Dry Silk je narejen iz robustnega materiala, proti sprijemanju,
 • Dry Silk folija je odlična za plastične pladnje in pladnje iz nerjavečega inoxa,
 • Dry Silk folije se odlično prilegajo vsem pladnjem, sežejo skoraj do roba, toliko, da lahko z njimi enostavno ravnate,
 • po uporabi je potrebno Dry Silk folijo samo obrisati z mokro krpo in shraniti skupaj z vašim dehidratorjem do naslednje uporabe,
 • Dry Silk ne spušča v hrano nobenega vonja in okusa in je odporen na temperature do 250°C.

SYSTEM PRO DRYSET

7 avtomatskih programov in 5 nastavitev temperature (20°, 30°, 40°, 50° in 60° C)  za inteligentno sušenje. Zahvaljujoč Dryset Pro sistemu upravljanja elektronike, je mogoče optimizirati sušilni program za vsako sestavino.Tako preprosto: naložite sestavine na pladnje, izberete program in Biosec bo posušil vsako sestavino do popolnosti. Temperaturo v notranjosti sušilnika lahko vedno preverite na zaslonu in ko se program zaključi, sistem DrysetPro ohranja ustrezno suhost kolikor časa želite.

NASTAVITEV ČASA SUŠENJA

Možnost nastavitve trajanja sušenja od 2 do 48 ur. Po zaključku sušenja vklop vzdrževalne funkcije, ki poskrbi, da se ohranja suhost sestavin.

INTELIGENTNI MOTOR

tiho delovanje ventilatorja iz aluminija ter trpežni kroglični ležaji za dolgo življenjsko dobo.

vento

HORIZONTALNO KOT VETER

Biosec uporablja zrak in toploto, zaradi tega je učinkovit in prihrani. Edinstven pri Biosecu je horizontalen pretok zraka. Zrak prosto kroži po celotni površini sušenih proizvodov, kar pomeni enakomerno sušenje in optimalno izkoriščanje toplote. Mnogi sušilniki, imajo sistem vertikalnega toka zraka; zrak se tako premika od spodaj navzgor. Šibka točka sistema je, da se ob prehodu zraka od spodaj navzgor  tudi voda oz. para premikata proti zgornjim pladnjem in se tako produkti tam počasneje in napačno sušijo. Zato ste pri teh sušilnikih prisiljeni premeščati pladnje, ker se produkti na zgornjih  pladnjih sušijo slabše. 

Tehnologija Tauro se je temu izognila s sistemom vodoravnega toka zraka. Zrak se premika enakomerno po vseh živilih nameščenih v sušilniku, tako v zgornjih kot v spodnjih etažah. Pladnje lahko napolnite do konca, pa to ne bo oviralo prostega prehoda zraka. 

TEMPERATURNO OBMOČJE

Vsi modeli Biosec dehidratorjev se ponašajo  s širokim temperaturnim območjem: od 20°C do 68°C

PREDNOSTI DRYSET PRO

 • programi optimizirani za specifične produkte,
 • programski timer - programiramo lahko do 48 ur,
 • 40% manjša poraba energije,
 • hitro in kvalitetno sušenje,
 • konstantna temperatura,
 • lahka uporaba. 

 


Dryset Pro programi : Ta ekskluzivni elektronski sistem ima pravi program za vsako hrano. 

   

P1 - Avtomatski:  Ta program je najlažji in najbolj vsestranski program, in je primeren za večino izbranih izdelkov. Če ne veste kateri program bi izbrali izberite tega: rezultat je zagotovljen. 

   

P2 - Gobe in tanke rezine: Idealno za gobe, jabolka, jajčevce, kivi in ananas, ki so narezani na 4-6 mm tanke rezine.

   

P3 - Ekološka presna hrana: Za presno hrano je pomembno, da temperatura ne preseže 40 °C. Idealno za začimbe in zdravilna zelišča.

   

P4 - Superhot 68°: Najbolj vroč program, ki še omogoča sušenje, ki je že blizu kuhanju. Ta program je najbolj primeren za sušenje mesa. Ni primeren za sušenje občutljivih sestavin. 

   

P5 - Testenine: Ta program je na voljo posebej za sveže testenine. Suhost testenin je potrebno natančno in stalno kontrolirati v skladu z receptom. 

 
 P6 - Gospodarost: Nekoliko daljše sušenje prinaša proporcionalno pomembne prihranke energije. Program je primeren za kampiranje ali uporabo v hotelu oziroma povsod kjer obstajajo omejitve glede porabe elektrike.

   

P7 Tiho: Hrup je minimalen in je primeren tudi za vse lahke in majhne sestavine, kot so listi ali žafran.

20 30 30 50 60

Biosec nudi tudi programe od T1 do T5, ki zagotavljajo temperature od 20°C do 60°C.  Pri pritisku katerega izmed teh gumbov nastavimo samo temperaturo, ne pa tudi časa sušenja. 

TAURO SUŠILNIKI: POSUŠIMO, DA SHRANIMO 

Od leta 1987 se Tauro posveča proizvodnji aparatov za sušenje sadja, vrtnin, gob, zelišč in drugih živil. Sistemi za sušenje so skonstruirani tako, da garantirajo kar najboljši možni rezultat, obenem spoštujejo naravne zakone, z jasno idejo pomembnega cilja: zagotoviti uporabniku maksimalno kvaliteto posušenega proizvoda. 

Energetsko varčno, ekološko, kvalitetno in s spoštovanjem do hrane so vrednote o katerih se danes veliko govori in so baza in temelj naše prihodnosti. Vrednote, ki so že skoraj trideset let v središču projektov Tauro. 

Prvi sušilnik Tauro, je rojen iz ustvarjalnosti in kreativnosti skoraj 30 let nazaj, tistih, ki so dnevno živeli z naravo, pokrajino, vrtom in sadovnjakom. Iz te ideje se je rodil sušilnik Tauro pri katerem je bil in je vedno povdarek na razvoju in motu: ostati zvest svojim vrednotam. 

Vsi sušilniki so rojeni v tovarni CAMISCANO v Vicentinu. Vse elemente sušilnika so izdelali lokalni partnerji, ki jim zaupamo. Kakovost, ki se odraža v vsakem sušilniku prihaja  iz proizvodnje Tauro. 

Tehnične podrobnosti
CENA 192,00 €
TEŽA (kg) 7.000000
PROIZVAJALEC TAURO ESSICCATORI
MODEL ARTIKLA TAURO BIOSEC DOMUS
BARVA BELA
MATERIAL brez BPA
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 270 x 270 x 450
MOČ (W) 550
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 2/2
ŠT. MREŽIC ZA PLADNJE /
VELIKOST PLADNJEV (Š x G) 24 CM × 35 CM
ŠTEVILO PLADNJEV 5
POVRŠINA VSEH PLADNJEV (m2) 0,42
NAJNIŽJA TEMPERATURA SUŠENJA (°C) 20
NAJVIŠJA TEMPERATURA SUŠENJA (°C) 68
NASTAVLJANJE TEMPERATURE DIGITALNO
MAKSIMALNO ŠT. UR ZA PROGRAMSKO URO 48
NASTAVLJANJE PROGRAMSKE URE DIGITALNO
MATERIAL ZA PLADNJE Plastika
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SUŠILNIK / DEHIDRATOR TAURO BIOSEC DOMUS B5
Vaša ocena