STRGALO ZA JEZIK - BAKRENO

Na zalogi
KODA ARTIKLA
NH-001-001
1-3 dni
12,90 €
Prednosti čiščenja jezika z bakrenim strgalom: - izboljša ustni zadah - izboljša okušanje jedi - odstrani v oblogah prisotne toksine, ki se izločajo čez noč - izboljša zdravje zob in dlesni - s strganjem jezika hkrati na njem masiramo točke, ki so povezane z notranjimi organi - razkužujemo ustno votlino - strgalo je narejeno iz 100% elektrolitsko čistega bakra - material je antiseptičen in antimikotičen

Strganje jezika je po ajurvedi rutinski postopek znotraj vsakodnevnega čiščenja ustne votline. S strganjem jezika odstranjujemo bakterije, ostanke hrane, glivice, toksine in odmrle celice iz celotne površine jezika.

Med spanjem naš prebavni sistem še vedno deluje in odstranjuje vse stranske toksične produkte našega telesa tudi na površino našega jezika. Če teh toksinov ne postrgamo z jezika, se reabsorbirajo nazaj v naše telo in lahko povzročijo respiratorne težave, prebavne težave in obremenjujejo imunski sistem. Za čiščenje jezika je najprimernejši čas zjutraj po umivanju zob in je izjemno hitro in preprosto, saj zahteva le nekaj dodatnih sekund časa. Strgalo za jezik uporabljamo tako, da preprosto iztegnemo jezik, strgalo vstavimo čim globje v ozadje jezika in nežno potegnemo po jeziku v smeri ven iz ust. Postopek nekajkrat ponovimo, nato strgalo operemo in proces je zaključen. Pri tem nas navadno preseneti, koliko oblog se nabere na jeziku, precej več kot na zobeh. Obloge navadno izgledajo kot belo-rumena sluz, ki jo preprosto postrgamo in z vodo odplaknemo. Ko enkrat začnemo uporabljati strgalnik za jezik, je težko opustiti to navado, saj nam da prjeten in svež občutek v ustih.

Zobozdravniki so v raziskavah ugotovili, da so glavni vzrok slabega zadaha bakterije, ki z razkrajanjem v oblogah na jeziku povzročajo neprijetne vonjave in toksine. Strgalo za jezik je dosti bolj učinkovito pri odstranjevanju toksinov in bakterij z jezika kot zobna krtačka. Čeprav krtačenje in uporaba zobne nitke učinkovito odstranita ostanke hrane, dejansko ne odstranita bakterij. Skoraj polovica oralnih bakterij živi v globokih razpokicah našega jezika. Zaradi hrapave površine lahko obloge na jeziku zastajajo zelo dolgo, predvsem na njegovem zadnjem delu. Zato je čiščenje jezika pomemben del ustne higijene, ki ga pozna že starodavna indijska veda o človekovem zdravju - ayurveda.

Čiščenje jezika s posebnim bakrenim strgalom ima še dodatne prednosti. Baker je antiseptičen (uničuje bakterije) in antimikotičen (uničuje glivice) zato še dodatno izboljša in osveži naš dah ter varuje zdravje ustne votline.

Tehnične podrobnosti
CENA 12,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC OSTI JAREJ
MATERIAL Baker
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:STRGALO ZA JEZIK - BAKRENO
Vaša ocena