STISKALNICA ZA SADJE FRUIT PRESS MINI

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
RS-013-001
149,00 €
Čas dobave:
Ni več dobavljiv

Stiskalnica je zasnovana elegantno in enostavno. Osnova je izdelana iz hrastovega lesa, obdelanega z naravnim oljem. Posoda, vreteno in ročaj so izdelani iz nerjavečega jekla, fitingi iz jekla prevlečenega. Filtrirna vrečka je izdelana iz trpežne sintetične tkanine.

Domača stiskalnica za sadje „Fruit Press Mini“ je primerna za ljudi z lastnim vrtom, ki bi radi stiskali sok iz svojih jabolk, hrušk, grozdja, ribeza, kosmulj, malin, robid, itd, enostavno in brez uporabe električne energije. Prešate lahko celo korenasto zelenjavo in citruse. Priročna preša bo vedno iztisnila čisti sok brez pene, ki ga lahko uporabite takoj, zamrznete ali toplotno obdelate.

Preprosta in elegantna oblika

Stiskalnica je zasnovana elegantno in enostavno. Osnova je izdelana iz hrastovega lesa, obdelanega z naravnim oljem. Posoda, vreteno in ročaj so izdelani iz nerjavečega jekla, fitingi iz jekla prevlečenega. Filtrirna vrečka je izdelana iz trpežne sintetične tkanine.

Kako deluje stiskalnica?

Jabolka, hruške in korenje, moramo najprej naribati ali zmleti (s sekljalnikom ali s sokovnikom Champion). Citruse preprosto olupimo in sesekljamo, grozdje pretlačimo (s tlačilcem za krompir), majhne plodove lahko iztisnemo neposredno. Pripravljene sestavine vstavite v filtrirno vrečko, ki jo pred tem namestimo v filtrirno posodo. Nato vrtite ročaj v smeri urinega kazalca pri tem pa se pokrov spušča in nežno pritiska sestavine. Skozi zbirno posodo priteče bister sok. Vrtenje ročaja v nasprotni smeri urinega kazalca dvigne pokrov v zgornji položaj. 

Nasvet: Za boljše rezultate je priporočljivo zmleto sadje pustiti stati nekaj minut. Na ta način bo izkoristek pri sočenju boljši.

Kako vzdrževati stiskalnico „Fruit Press Mini“

Po vsakem sočenju sperite zbiralno in filtrirno posodo pod tekočo vodo. Po potrebi obrišite s čisto krpo. Pustite, da se deli posušijo ali jih obrišite s krpo. Ne postavljajte mokre posode na leseno ohišje dokler ni zares popolnoma suha. Odstranite pulpo iz filtrirne vrečke, jo sperite in pustitem da se posuši. Po večkratni uporabi vrečko operite v pralnem stroju. Uporabite običajen program pri 40 ˚C.

Vsake toliko časa je potrebno mazanje lesenega podstavka z rastlinskim oljem (npr. olivnimo) in priviti povezovalne vijake.

Sestavni deli vključeni v paket

  • lesen podstavek s pritjenimi kovinskimi deli
  • vreteno in ročka za vrtenje
  • pokrov posode
  • zbiralna posoda
  • filtrirna posoda
  • filtrirna vrečka

Naša ocena

Domače sadna stiskalnica „Fruit Press Mini“ je poceni alternativa za drage stiskalnice.

Zelo dobro se obnese pri zrelih sestavinah - na primer, pri kašastih jabolkih in hruškah, ki so bili shranjeni dolgo časa. Večina sokovnikov ne more izvleči sok iz njih. Prav tako ni problem itisniti sok iz prezrelih malin in ribeza. Seveda lahko dobre rezultate dobite tudi pri svežih sestavin. Prav tako deluje presenetljivo dobro s korenasto zelenjavo.

Uporaba stiskalnice je enostavna. Preprosto zavrtite ročico v smeri urinega kazalca. Iz stiskalnice bo pritekel zelo bister in zelo kvalitete sok. Izkoristek je nižji kot v običajnem počasnem sokovniku, ampak je to delno posledica dejstva, da ni vlaken ali celuloze soku.

Všeč nam je preprosti dizajn in kombinacija lesa in nerjavečega jekla. Poleg tega ne zavzame veliko prostora in se lepo vključi v vsako kuhinjo.

Tehnične podrobnosti
CENA 149,00 €
TEŽA (kg) 4.300000
MATERIAL Nerjaveče jeklo
PRIPOROČAMO ZA jabolka, hruške, grozdje, ribez, kosmulje, maline, robide, korenovke
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 480 x 230 x 150
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 4
OCENA BISTROSTI SOKA (1-5) 5
OCENA KVALITETE SOKA (1-5) 4
OCENA SOČENJA ZA LISTNATO ZELENJAVO/ZELIŠČA/TRAVE (1-5) 2
OCENA SOČENJA ZA MEHKO SADJE/JAGODIČEVJE (1-5) 4
OCENA SOČENJA ZA TRDO SADJE/KORENASTO ZELENJAVO (1-5) 4
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:STISKALNICA ZA SADJE FRUIT PRESS MINI
Vaša ocena
Blog objave (1)