SOKOVNIK OMEGA JUICE CUBE 302R (RDEČI)

Na zalogi
KODA ARTIKLA
SO-003-050
399,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Horizontalni sokovnik  s privlačnim videzom v obliki kocke. 

Sokovnik Omega Juice Cube. Močan vijačni sokovnik z majhnim številom obratov in z dodatnimi funkcijami je inovativne kockaste oblike. Zaradi privlačnega oblikovanja s svojim videzom izstopa na kuhinjskem pultu. Sokovnik Omega Juice Cube ne le iztisne svež sok iz sadja, zelenjave in listne zelenjave, temveč je vsestranski aparat, s katerim lahko pripravite maslo iz oreškov in otroško hrano, izdelate testenine in sojino mleko ter celo zmeljete kavo ali zelišča. Odlika tega aparata je dvostopenjsko stiskanje, ki zagotavlja optimalni izkoristek. Tropine se samodejno izločajo v posebno posodo, zato je sočenje neprekinjeno in enostavno. Sokovnik Juice Cube deluje z majhnim številom vrtljajev (z 80 vrtljaji na minuto), zato temeljito »prežveči« rastlinska vlakna in predre celične stene, s čimer iztisne poln okus in največjo možno količino vitaminov in mineralov iz živil, kot so pšenična trava, korenje itd. Sok se tudi manj peni in se le malenkostno segreje, zato je bolj zdrav in se dlje ohrani.

Naša ocena

Zelo nas je zanimalo, kakšen bo novi sokovnik Juice Cube podjetja Omega in ali jim je uspelo izdelati bistveno bolj kompakten horizontalni sokovnik v primerjavi s tradicionalnimi. V resnici ne deluje dosti manjši od običajnega horizontalnega sokovnika. Resda je 10 centimetrov nižji, vendar je tudi 10 centimetrov širši. Toda novi sokovnik je privlačen predvsem zaradi tega, kako je sestavljen. Vsi deli – posodice, cedila, šobe, potiskač itd. – se lepo prilegajo v Juice Cube, kadar jih ne uporabljate. Kar zadeva funkcionalnost, Juice Cube ustvarja dve konjski sili moči, tako kot drugi horizontalni sokovniki Omega, čeprav tu izvirata iz 200-vatnega motorja, v primerjavi s 150-vatnim v seriji NC. Ugotavljamo, da sta izkoristek in kakovost zelo podobna kot pri drugih horizontalnih sokovnikih. Največja razlika je v tem, da je večina delov - npr. posodici za tropine in sok, podajalni pladenj in potiskač – opazno manjših kot pri običajnih horizontalnih sokovnikih. Zato se prilegajo v tako majhno shranjevalno enoto, v katero jih zložite po uporabi. Žal je sočenje zato malce manj praktično kot s potiskačem in podajalnim pladnjem normalne velikosti.

Ugotovili smo, da ima sokovnik Juice Cube dobre in slabe plati. Po videzu mu ni para na tržišču. Vsekakor izstopa v pozitivnem smislu. Zelo domiselno je tudi shranjevanje vseh delov v obliki kocke. Po drugi strani zaradi nekaterih manjših delov ni tako enostaven za uporabo kot klasični horizontalni sokovnik. Če povzamemo, lahko rečemo, da je to kakovosten sokovnik z nekaj drobnimi kompromisi zavoljo elegance.

Tehnične podrobnosti
CENA 399,00 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 9.100000
PROIZVAJALEC OMEGA
MODEL ARTIKLA OMEGA CUBE 302 R
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 260x265x260
BARVA RDEČA
MATERIAL brez BPA
NAČIN SOČENJA HORIZONTALNI Z ENIM VIJAKOM
ČASOVNA OMEJITEV (min.) 30
PRIPOROČAMO ZA agrume, sveža jabolka, listnato zelenjavo, korenovke, grozdje, lubenice ...
NI PRIMEREN ZA prezrelo sadje, kot je kivi, marelice,...
NAMEN RABE DOMAČA RABA
MOČ (W) 200
ŠT. OBRATOV/min 80
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 2/2
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
OCENA BISTROSTI SOKA (1-5) 4
OCENA KVALITETE SOKA (1-5) 4
OCENA SOČENJA ZA LISTNATO ZELENJAVO/ZELIŠČA/TRAVE (1-5) 4
OCENA SOČENJA ZA MEHKO SADJE/JAGODIČEVJE (1-5) 3
OCENA SOČENJA ZA TRDO SADJE/KORENASTO ZELENJAVO (1-5) 4
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SOKOVNIK OMEGA JUICE CUBE 302R (RDEČI)
Vaša ocena
Blog objave (1)