Sestavine

 
Spodaj so naštete vse indijske rastline in ajurvedska zelišča, ki jih najdemo med sestavinami 100 % naravnih in ekoloških barv za lase. Med sestavinami ni nobene kemije in nobenih drugih dodatkov, saj rastlinski prah za barvanje las blagovne znamke Radico resnično vsebuje izključno rastline.
 

 
Picture
 
AMLA (Emblica Officinalis)
Amla je močan antioksidantPoleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato pomaga pri težavah z lasiščem. Lasem daje leskkrepi lasne korenine, pospešuje rast las, preprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje. 
Ker vsebuje veliko taninov, lahko pri barvanju las s kano in indigom z amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov, ki jih dobimo z mešanjem kane in indiga.
 

 
Picture
 
 
BHRINGRAJ (Eclipta Alba)
Spodbuja cirkulacijo krvi in posredno ponovno oživi lasne folikle, kar pomaga preprečiti izpadanje las.
 

 
Picture
 
 
BRAHMI (Bacopa Monnieri)
Zelišče, znano po tem, da izboljšuje spomin in koncentracijo. Blagodejno deluje tudi na lase in lasišče, saj preprečuje prezgodnje sivenje in izpadanje las ter pomirja razdraženo lasišče.
 

 
Picture
 
 
HIBISKUS (Hibiscus Rosa Sinensis)
Hibiskus ima odlične hladilni učinek, preprečuje prhljaj in lasem daje lesk. Z njim poglobimo intenzivnost rdečega odtenka, ki ga dobimo z barvanjem s kano.
 

 
Picture
 
 
INDIGO (Indigofera Tinctoria)
S svojim črnomodrim barvilom obarva lase, poleg tega pa ima tudi antiseptične lastnosti.
 

 
Picture
 
 
KANA (HENNA - Lawsonia Inermis)
Kana izloči rdečkasto barvilo in je adstringent. Obarva lase in jim daje lesk. Spodbuja rast las, preprečuje nastanek prhljaja na lasišču in ima hladilni učinek.
 

 
Picture
 
 
MANJISTHA (Rubia Cordifolia)
Ta ajurvedska rastlina preprečuje izpadanje las, prhljaj in druge težave z lasiščem. Pomaga tudi potemniti barvni odtenek.
 

 
Picture
 
 
METHI (Trigonella Foenum Graecum)
Methi deluje proti prhljaju in prezgodnjemu izpadanju las ter preprečuje sezonsko draženje lasišča. Pomaga tudipri utrjevanju rastlinske barve za lase.
 

 
Picture
 
 
SENA (Cassia Obovata)
Sena, znana tudi kot brezbarvna kana, daje rumenkasto barvilo, ki rahlo obarva le svetle lase, na temnih pa deluje nevtralno in poskrbi za mehkobo in lesk las. S svojim protiglivičnim in antibaktrijskim delovanjem blagodejno vpliva tudi na lasišče.