SESTAVINE

Spodaj so naštete vse indijske rastline in ajurvedska zelišča, ki jih najdemo med sestavinami 100 % naravnih in ekoloških barv za lase COLOUR ME ORGANIC. Med sestavinami ni prav nobenih kemikalij in nikakršnih drugih dodatkov. Rastlinski prah za barvanje las blagovne znamke Radico vsebuje izključno zmlete posušene dele rastlin - liste, cvetove, semena, korenine ali plodove.

AMLA (EMBLICA OFFICINALIS)

Amla je močan antioksidant. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato pomaga pri težavah z lasiščem. Lasem daje leskkrepi lasne koreninepospešuje rast laspreprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje.

​Ker vsebuje veliko taninov, lahko pri barvanju las s kano in indigom z amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov, ki jih dobimo z mešanjem kane in indiga.

BHRINGRAJ (ECLIPTA ALBA)

Spodbuja cirkulacijo krvi in posredno ponovno oživi lasne folikle, kar pomaga preprečiti izpadanje las.

BRAHMI (BACOPA MONNIERI)

Spodbuja cirkulacijo krvi in posredno ponovno oživi lasne folikle, kar pomaga preprečiti izpadanje las.

HIBISKUS (HIBISCUS ROSA SINENSIS)

Hibiskus ima odlične hladilni učinek, preprečuje prhljaj in lasem daje lesk. Z njim poglobimo intenzivnost rdečega odtenka, ki ga dobimo z barvanjem s kano.

INDIGO (INDIGOFERA TINCTORIA)

S svojim črnomodrim barvilom obarva lase, poleg tega pa ima tudi antiseptične lastnosti.

KANA (HENNA - LAWSONIA INERMIS)

Kana izloči rdečkasto barvilo in je adstringent. Obarva lase in jim daje lesk. Spodbuja rast las, preprečuje nastanek prhljaja na lasišču in ima hladilni učinek.

MANJISTHA (RUBIA CORDIFOLIA)

Ta ajurvedska rastlina preprečuje izpadanje las, prhljaj in druge težave z lasiščem. Pomaga tudi potemniti barvni odtenek.

METHI (TRIGONELLA FOENUM GRAECUM)

Methi deluje proti prhljaju in prezgodnjemu izpadanju las ter preprečuje sezonsko draženje lasišča. Pomaga tudi pri utrjevanju rastlinske barve za lase.

SENA (CASSIA OBOVATA)

Sena, znana tudi kot brezbarvna kana, daje rumenkasto barvilo, ki rahlo obarva le svetle lase, na temnih pa deluje nevtralno in poskrbi za mehkobo in lesk las. S svojim protiglivičnim in antibaktrijskim delovanjem blagodejno vpliva tudi na lasišče.