SALZBURGER ROČNI MLIN MH8

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-011
846,00 €
Čas dobave:
5-14 dni

Ročni mlin za moko, ki deluje več desetletij in lahko sprocesira večje količine moke z enako hitrostjo kot električni mlin. 
 
 

Za vse, ki bi radi jedli zdravo

Alternativno mletje zrnja, ki ne potrebuje električne energije in zmelje tudi fino moko. Z ročnim mlinom MH8 je podjetje Salzburger uspelo razviti ročni mlin, ki je primeren za večje družine, skupnosti, klube...Skoraj tako učinkovit kot električni mlin. 

Naš prejšnji model MH4 je dokazal svojo učinkovitost v več kot 35 letih, ne samo na jahtah, v  hribih, ampak tudi v odmaknjenih predelih Afrike, Južne Amerike in drugih dežel sveta. 

Da bi zadovoljili potrebo po močnejšem ročnem mlinu, smo sledili principom našega MH4 mlina: ohišje iz masivnega lesa, dober vpenjalni sistem in primerno velik mlinski kamen. 

Lahko naročite mlin z naravnim mlinskim kamnom - granitom ali iz korund-keramike. Glede na naše izkušnje, lahko mlin uporabljajo tudi ženske, vendar je potrebna določena moč, zaradi velikosti mlinskega kamna. 

Tule je mnenje gospe, ki je kupila mlin in sama melje moko: "Veselje je delati s tem mlinom. Seveda je lahko utrujajoče, vendar je po drugi strani lepo videti, kako se žito spreminja v moko. Odkar sama meljem svojo moko, sem začela bolj ceniti kruh, posebej še, ker je okus dvakrat boljši."

"Zelo občutljiv ročni mlin, s katerim je veselje delati." Smo Tirolska družina tesarjev, z našo lastno trgovino in končno so se naše sanje izpolnile. 

Patrick, ki je prvi preizkusil naš prototip mlina pravi:"Dela tako hitro kot električni mlin."

Mlin je za tiste, ki želijo mleti moko vedno, tudi takrat, ko ni dostopna električna energija. Mlin je še posebej  za tiste, ki želijo nežno mletje moke, z ročnim vrtenjem in nizkimi obrati mlinskih kamnov ter tiste, ki iščejo ročne mline, ki lahko učinkovito  procesirajo večje količine zrnja. 

Dobava: 14 dni 

Tehnični podatki:

 • višina: 39 cm brez ročaja,
 • dolžina x širina : 30 x 30 cm,
 • predal: 20 cm x 28 cm x 7 cm,
 • mlinski kamen: premer 120 mm,
 • kapaciteta mletja  100 g/min,
 • teža 12 kg,
 • mlinski kamen iz naravnega granita ali iz korund keramike - odvisno od vašega naročila,
 • ohišje iz bukovega lesa,
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom,
 • nastavitev fino- grobo: brezstopenjska,
 • garancija: 12 let na mlin/24 let na mlinski kamen,
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna.

 

 Naravni kamen granit

granit                                            je specialist za najboljšo moko in najboljše lastnosti pečenja. Salzburški mlini so znani po mletju praškaste, zračne moke. Tudi najboljši recepte za pecivo uspejo. Nikoli še nismo imeli reklamacije zloma ali preloma granitnega kamna. Zaradi izjemno nizkega drgnenja kamnov drug ob drugega in izjemne trdosti granita v moki ne občutite nobenih kamnitih delcev. Kamne je treba po 20 letih naknadno obdelati - odvisno od uporabe. Brusilni kamni so elastično nameščeni in na ta način se absorbirajo neželene vibracije. Iz vseh naštetih razlogov jamčimo 24 letno garancijo na mlinske kamne. 

Mlevna komora je lesena. Tulec - izhod za moko iz nerjavečega jekla,  je podložen  z lesom. 

Z mlinom Salzburger MT 18 je mogoče zmleti vsa žita in stročnice. Močan motor in velik brusilni kamen olajšata mletje koruze, soje, riža, čičerke in tudi najtrših brezglutenskih žit. 

Zakaj za naše mline uporabljamo masiven les?

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les ima odlične rezultate pri ekološki statistiki, ker je pridobivanje in predelava lesa zelo enostavna. Les pri naših mlinih  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena.  

 

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina.

granit-mahlstein-der-getreidemuehlen-von-agrisan-salzburg-oesterreich

Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

 nicht-jeder-granit-ist-als-mahlstein-fuer-getreidemuehlen-geeignet

Obstaja na stotine različnih vrst granita, vendar jih je samo nekaj primernih za mlinski kamen. Material za mlinski kamen smo začeli iskati 35 let nazaj Nekaj let smo iskali po vsej Evropi. Testirali smo prednosti in slabosti, da bi našli najbolj primeren granit za uporabo v Salzburških mlinih. Danes vemo, kakšne karakteristike mora imeti kamen, glede na trdoto, obrabo in samoostrenje in najbolj pomembno, kako se mora obnašati v procesu mletja. 

 ca.25 Jahre bzw. ca. 30 Jahre alt

Lahko rečemo, da so naši Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 35 letne tradicije.Granit, ki smo ga skrbno izbrali je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Naši granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnov dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

edlekorund-keramik-mahlsteine-von-getreidemuehlen-hersteller-agrisan-oesterreich

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. Za doplačilo ponujamo višjo kvaliteto Superior Korund keramični mlinski mehanizem. Mehanizem in sami mlinski kamni so bolj odporni na praske, in bolj trpežni kot klasični korund mlinski kamni. 

Video:

    Proizvodnja mlinov: 

      

      Sestavljanje in razstavljanje mlina: 

      

     Kosmičnik: 

Tehnične podrobnosti
CENA 846,00 €
TEŽA (kg) 12.000000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
DIMENZIJE 30 x 30 x 39
BARVA BUKOV LES
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NAMEN RABE DOMAČA RABA
GARANCIJA (ŠT. LET) 12 na mlin/24 na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 90-100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 220
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER ROČNI MLIN MH8
Vaša ocena