SALZBURGER ROČNI MLIN MH4

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-010
349,00 €
Čas dobave:
5-14 dni

Ročni mlin za moko, ki deluje več desetletij.  
 
 

Za vse, ki bi radi jedli zdravo

Alternativno mletje zrnja, ki ne potrebuje električne energije in zmelje tudi fino moko. 

V mnogih deželah, kjer ni vedno na voljo električne energije, kot so Afrika, Brazilija naši ročni mlini z granitnim kamnom delajo dobro in zagotavljajo delovanje več desetletij.

Trdno zgrajen, enostaven za popravilo, hiter in enostaven za uporabo. Ta ročni mlin je alternativa, če električna povezava ni mogoča: na čolnih, taborjenju, v gorskih kočah. 

Ohišje žitnega mlina je izdelano iz masivnega bukovega lesa, mlinski kamen je iz naravnega granita. Z vašo silo določite hitrost mlinskega kamna in tako zagotovite najnežnejše mletje zrnja. 

Tehnični podatki:

 • višina: 16 cm brez ročaja,
 • dolžina: 22 cm,
 • mlinski kamen: premer 120 mm,
 • kapaciteta mletja pri fini nastavitvi: 40 g/ min,
 • kapaciteta mletja pri grobi nastavitvi: 80 g/min,
 • kapaciteta lijaka 300 g,
 • teža 3,5 kg,
 • mlinski kamen iz naravnega granita,
 • ohišje iz bukovega lesa,
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom,
 • nastavitev fino- grobo: brezstopenjska,
 • garancija: 12 let na mlin/24 let na mlinska kamna,
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna. 

 Naravni kamen granit

granit                                            je specialist za najboljšo moko in najboljše lastnosti pečenja. Salzburški mlini so znani po mletju praškaste, zračne moke. Tudi najboljši recepte za pecivo uspejo. Nikoli še nismo imeli reklamacije zloma ali preloma granitnega kamna. Zaradi izjemno nizkega drgnjenje kamnov drug ob drugega in izjemne trdosti granita v moki ne občutite nobenih kamnitih delcev. Kamne je treba po 20 letih naknadno obdelati - odvisno od uporabe. Brusilni kamni so elastično nameščeni in na ta način se absorbirajo neželene vibracije. Iz vseh naštetih razlogov jamčimo 24 letno garancijo na mlinske kamne. 

Zakaj za naše mline uporabljamo masiven les?

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les ima odlične rezultate pri ekološki statistiki, ker je pridobivanje in predelava lesa zelo enostavna. Les pri naših mlinih  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena. 

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina.

Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

Obstaja na stotine različnih vrst granita, vendar jih je samo nekaj primernih za mlinski kamen. Material za mlinski kamen smo začeli iskati 35 let nazaj Nekaj let smo iskali po vsej Evropi. Testirali smo prednosti in slabosti, da bi našli najbolj primeren granit za uporabo v Salzburških mlinih. Danes vemo, kakšne karakteristike mora imeti kamen, glede na trdoto, obrabo in samoostrenje in najbolj pomembno, kako se mora obnašati v procesu mletja. 

Lahko rečemo, da so naši Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 35 letne tradicije.Granit, ki smo ga skrbno izbrali je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Naši granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnom dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. Za doplačilo ponujamo višjo kvaliteto Superior Korund keramični mlinski mehanizem. Mehanizem in sami mlinski kamni so bolj odporni na praske, in bolj trpežni kot klasični korund mlinski kamni. 

Video:

Proizvodnja mlinov: 

Ročni mlin: 

Tehnične podrobnosti
CENA 349,00 €
TEŽA (kg) 3.500000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
DIMENZIJE višina 16 cm/dolžina 22 cm
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NAMEN RABE DOMAČA RABA
GARANCIJA (ŠT. LET) 12 na mlin/24 na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 40-80
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 105
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER ROČNI MLIN MH4
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: