SALZBURGER MLIN ZA ŽITO: MAX S

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-013
694,00 €
Čas dobave:
4 tedne

MAX SPEZIAL je specialist za brezglutensko dieto. Z njim lahko zmeljete tudi koruzo in druge večje in trše vrste semen. Mletje zrn brez glutena, pa tudi velikih in trdih zrn, je danes pogosto pomembna skrb. Zlasti ljudje s celiakijo postavljajo visoke zahteve svojemu mlinu. Mlin Max S te zahteve odlično izpolnjuje.

Opis

Mlin Max je zasnovan za ljubitelje modernih, gladkih linij in za tiste, ki imajo raje kotne oblike. Z njim lahko meljete žita, kot so: pšenica, rž, pira, ječmen, ajda itd. Brez kakršnega koli truda lahko mlin uporabite tudi za proizvodnjo zdroba, ki je odličen za pripravo zajtrka. Velika prednost mlina je, da z njim lahko zmeljete tudi večja in trša semena, kot so koruza, čičerika, grah itd. To je velika prednost za celijakaše. 

Finost moke se nastavi enostavno  z eno roko. Uporabite gumb, ki ga zavrtite v želeno smer. Ohišje mlina je izdelano iz kvalitetnega bukovega lesa in na zunanji strani obdelano le z visokokakovostnim ekološkim čebeljim voskom.

Max S je robusten in prijazen do otrok, vendar samo pod nadzorom odraslih. Max je namreč tako hiter, da je posoda z moko zelo hitro polna. Ima 360 watt-ni motor, ki ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Ima vgrajeno zaščito proti pregrevanju. Če želite mlin občasno očistiti, ga lahko odprete s križnim izvijačem. 

Specifikacija

 • višina: 355 mm
 • dolžina: 156 mm
 • širina: 156 mm
 • višina prostora za zbiralnik moke: 120 mm
 • velikost kamna: premer 90 mm
 • kapaciteta mletja: 90 g/min
 • kapaciteta lijaka: 900 g
 • teža: 8 kg
 • mlinski kamen iz naravnega granita
 • ohišje iz bukovega lesa
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom
 • obrati: 1200/min
 • moč motorja: 360 W/230 V
 • garancija: 12 let na mlin, 24 let na mlinske kamne 
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna 

Nastavljanje finosti mletja 

Gumb za nastavljanje finosti mletja je eden najpomembnejših delov, za kontinuirano zagotavljanje finosti moke. Z vrtenjem gumba lahko z eno roko nastavljamo finost moke. Dokazano deluje že 40 let. Mlinska kamna ostajata v vzporedni poziciji ves čas življenjske dobe mlina. Za nastavitev uporabljamo samo dvigovanje in spuščanje kamnov s pomočjo gumba. S tem se spremeni stopnja finosti mlete moke. Gumb lahko vrtimo tudi med samim procesom mletja. 

grobfein_pfeil

Lastnosti motorja

Velikost motorja je prilagojena velikosti mlinskih kamnov. Rezultat je optimalna poraba energije. Motorji od 360 W naprej so priporočljivi za mletje trših žit kot je naprimer koruza. Moč motorja je tudi prilagojena velikosti mlinskega kaman - zaradi tega je poraba energije manjša. Motor je brez delov, ki bi se obrabljali, kar pomeni, da ne potrebuje vzdrževanja. Motor je trpežen in robusten, zagotavlja tiho delovanje. Ventilacija, ki je nameščena na ohišju, zagotavlja dobro toplotno prevodnost. Dobro so izdelani tudi krogljični ležaji, ki uravnotežajo ekstremne sile, nastale med procesom mletja. Prisotna je tudi posebna zaščita, ki ščiti pred pregrevanjem motorja.

salzb

Ohišje mlinov

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena. V Salzburger mlinih ne uporabljajo plastike ampak samo jeklo ali nerjaveče jeklo.

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina. Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

Lahko rečemo, da so Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 40 letne tradicije. Granit je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnov dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. 

zdru_eni_1

Čiščenje mlina

Po mletju ostane majhna količina moke v mlevni komori. Ti majhni delci se odstranijo, če po mlinskem procesu pustite mlin teči na  najbolj grobi nastavitvi. Če mlin ne uporabljate par tednov, morate iz higienskih razlogov temeljito očistiti mlevno komoro. Najprej pustite mlin teči na prazno na najbolj grobo nastavitev. Potem mlin odprite in ga posesajte s sesalcem.


Oblika in barva mlina

Salzburger mlini so namenjeni tudi estetskemu užitku - izbirate lahko med kockasto ali okroglo obliko. Vaši kuhinji lahko prilagodite tudi barvo mlina. Po naročilu vam mlin delno ali v celoti pobarvajo v vaši barvi kuhinje, zaves, delovnega pulta....Seveda uporabljamo samo ekološke barve.

Kaj lahko meljem?

mehka_ita
trda_ita
stro_nice

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, oves

Trda žita kot so: koruza, proso, ajda, rjavo proso, kvinoja, amarant, riž (rjav riž, ne parboild)

Stročnice kot so: čičerika, soja, grah, leča in druga zrna s premerom do cca 9 mm

Tehnične podrobnosti
CENA 694,00 €
ČAS DOBAVE 4 tedne
TEŽA (kg) 8.000000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
BARVA LES
VRSTA LESA BUKEV
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA koruza, trši fižoli do premera 9 mm, žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NI PRIMEREN ZA oljnata semena kot so sezam, lanena semena itd.
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 156×156×355
MOČ (W) 360
ŠT. OBRATOV/min 1.200
GARANCIJA (ŠT. LET) 12 na mlin/24 na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 90-100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 90
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER MLIN ZA ŽITO: MAX S
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: