Opis
Carina je prava za vas, če ne želite zmleti več kot 750 g spodaj naštetega primernega žita v enem mletju. Če želite zmleti večjo količino žita, je potrebno mlin ohladiti in šele po tem mleti naprej, vendar naj bo to bolj izjema kot pravilo.
Mlin melje pšenico, rž, piro, ječmen, proso, torej vsa žita, ki imajo majhna in precej mehka zrnca. Carina ne mara trdih zrn kot so: kamut, koruza, soja, čičerka. Večina brezglutenskih žit ali stročnic je ali trda ali velika in jih mlin Carina ne more zadovoljivo obdelati.
Če iščete mlin, ki bi vam žita samo zdrobil - je seveda ta mlin primeren za vas. Sveže zdrobljena zrna za zdrav zajtrk, npr. muesli, so na voljo v nekaj sekundah.
Če želite manjši in očarljiv mlin je Carina pravi dragulj v vaši kuhinji. Hitro boste našli primeren prostor zanj in uživali v lepem in čistem dizanju. Zelo boste zadovoljni s končnimi rezultati: okusno pecivo in dišeč kruh bodo navdušili vas in vašo družino. Uspeli vam bodo tudi najtežji recepti, ki zahtevajo fino moko, saj je Carina specialistka za mletje fine moke. Ni pomembna hitrost mletja, ampak kvaliteta zmlete moke, mlete na naravnih kamnih. Finost moke se nastavi enostavno z eno roko. Uporabite gumb, ki ga zavrtite.
Ohišje mlina je izdelano iz kvalitetnega bukovega lesa in je na zunanji strani obdelano le z visokokakovostnim ekološkim čebeljim voskom.