SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO: MT18D

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-008
1.998,00 €

MT18D - visokozmogljiv komercialni mlin za žita avstrijske izdelave,  z granitnim kamnom in ohišjem iz bukovega lesa.Mlin lahko neprekinjeno deluje nekaj ur in je sposoben zmleti 50 -70 kg moke na dan. 
 
 
 

Za vse, ki bi radi jedli zdravo

Glavne značilnosti tega mlina so: bukov les, nerjaveče jeklo, naravni kamen in seveda motor, ki neprekinjeno deluje. Mlin je namenjen uporabi v šolah, restavracijah, menzah, trgovinah  z zdravo prehrano in majhnih  pekarnah. Mlin ima 900 W motor. To je industrijski motor, posebej narejen za naše mline. Motor vam zagotavlja ure neprekinjenega delovanja in ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Ima zaščito pred preobremenitvijo. Proizvajalec motorja je ATB Avstrija (prej Bauknecht). Motorji tega proizvajalca, ki so vgrajeni v naše mline dokazano delujejo že več kot 35 let. Močan industrijski motor, skupaj z velikimi mlinskimi kamni zagotavlja nežno mletje s samo 850 vrtljaji na minuto. 

Največji obratovalni čas motorja je odvisen od različnih dejavnikov. Če meljemo bolj fino moko, bo mlin mlel dlje časa. Pri vlažnem zrnju se v mlevni komori kondenzira vlaga. To lahko povzroči veliko segrevanje, sprijemanje moke v grudice in posledično tudi blokira izmet moke. Zato je potrebno vedno mleti samo suho zrnje. 

Zahvaljujoč 380 voltnemu industrijskemu motorju, mlin zmore zdrobiti moko v nekaj urah. Ta motor je narejene na način, da ga je med mletjem mogoče celo vklopiti in izklopiti, tudi pri mletju zelo trdih in debelih zrn, kot je koruza. 

Kot majhna tovarna lahko ugodimo vašim željam. Sporočite nam, kaj boste največ mleli in glede na to lahko prilagodimo mlinske kamne vašim posebnim zahtevam.

Tehnični podatki:

 • višina: 470 mm.
 • premer mlina: 250 mm,
 • velikost kamna. premer 120 mm,
 • kapaciteta mletja pri fini nastavitvi: 270 g/min,
 • kapaciteta mletja pri grobi nastavitvi: 600 g/min,
 • kapaciteta lijaka 1700 g,
 • teža 21 kg,
 • mlinski kamen iz naravnega granita,
 • ohišje iz bukovega lesa,
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom,
 • nastavitev fino- grobo: brezstopenjsko,
 • obrati: 900/min,
 • moč motorja: 900 W/380 V / 50 Hz,
 • garancija: 2 leti na mlin za komercialno uporabo/ 12 let za zasebno uporabo; 24 let na mlinske kamne, 
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna. 

Granitni kamni se brezplačno zamenjajo, če so poškodovani. 

Groba - fina nastavitev - navoj iz nerjavečega jekla 

jeklo nastavitev                           Kje drugje lahko najdete tako natančno in kakovostno nastavitev?  Finost moke nastavljamo z obračanjem lijaka in nerjaveče jeklo zagotavlja dolgoživost in dobro nastavitev. Večina mlinov uporablja plastične dele za nastavitev. Pravilni položaj kamnov -vzporedno med seboj je osnovni pogoj, da lahko meljemo moko desetletja. 

Naravni kamen granit

granit                                            je specialist za najboljšo moko in najboljše lastnosti pečenja. Salzburški mlini so znani po mletju praškaste, zračne moke. Tudi najboljši recepte za pecivo uspejo. Nikoli še nismo imeli reklamacije zloma ali preloma granitnega kamna. Zaradi izjemno nizkega drgnjenje kamnov drug ob drugega in izjemne trdosti granita v moki ne občutite nobenih kamnitih delcev. Kamne je treba po 20 letih naknadno obdelati - odvisno od uporabe. Brusilni kamni so elastično nameščeni in na ta način se absorbirajo neželene vibracije. Iz vseh naštetih razlogov jamčimo 24 letno garancijo na mlinske kamne. 

Mlevna komora je lesena. Tulec - izhod za moko iz nerjavečega jekla,  je podložen  z lesom. 

Z mlinom Salzburger MT 18 je mogoče zmleti vsa žita in stročnice. Močan motor in velik brusilni kamen olajšajo mletje koruze, soje, riža, čičerke in tudi najtrših brezglutenskih žit. 

Gumb za nastavljanje finosti mletja 

gumb      kamen dol in gor

Eden najpomembnejših delov, za kontinuirano zagotavljanje finosti moke. Z vrtenjem gumba lahko z eno roko nastavljamo finost moke. Dokazano deluje že 30 let. Naša genialna tehnična rešitev zagotavlja, da mlinska kamna ostajata v vzporedni poziciji ves čas življenjske dobe mlina. Za nastavitev uporabljamo samo dvigovanje in spuščanje kamnov s pomočjo gumba. S tem se spremeni stopnja finost mlete moke. Gumb lahko vrtimo tudi med samim procesom mletja. 

Motor

motor

Lastnosti motorja: 

 • brez delov, ki bi se obrabljali, torej brez vzdrževanja,
 • trpežen in robusten motor,
 • dobro izdelani kroglični ležaji, ki uravnotežajo ekstremne sile, nastale med procesom mletja, 
 • tiho delovanje, 
 • ventilacija, nameščena na ohišju, ki zagotavlja dobro toplotno prevodnost,
 • posebna zaščita, ki ščiti pred pregrevanjem motorja.

Velikost motorja je prilagojena velikosti mlinskih kamnov. Rezultat je optimalna poraba energije. Motorji  od 360 W naprej so priporočljivi za mletje trših žit npr. koruze. Moč motorja je tudi prilagojena velikosti mlinskega kaman - zaradi tega je poraba energije manjša. .

Zakaj za naše mline uporabljamo masiven les?

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les ima odlične rezultate pri ekološki statistiki, ker je pridobivanje in predelava lesa zelo enostavna. Les pri naših mlinih  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena.  

V naših mlinih ne uporabljamo plastike ampak samo jeklo ali nerjaveče jeklo. 

jeklo

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina.

granit-mahlstein-der-getreidemuehlen-von-agrisan-salzburg-oesterreich

Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

 nicht-jeder-granit-ist-als-mahlstein-fuer-getreidemuehlen-geeignet

Obstaja na stotine različnih vrst granita, vendar jih je samo nekaj primernih za mlinski kamen. Material za mlinski kamen smo začeli iskati 35 let nazaj Nekaj let smo iskali po vsej Evropi. Testirali smo prednosti in slabosti, da bi našli najbolj primeren granit za uporabo v Salzburških mlinih. Danes vemo, kakšne karakteristike mora imeti kamen, glede na trdoto, obrabo in samoostrenje in najbolj pomembno, kako se mora obnašati v procesu mletja. 

 ca.25 Jahre bzw. ca. 30 Jahre alt

Lahko rečemo, da so naši Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 35 letne tradicije.Granit, ki smo ga skrbno izbrali je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Naši granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnom dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

edlekorund-keramik-mahlsteine-von-getreidemuehlen-hersteller-agrisan-oesterreich

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. Za doplačilo ponujamo višjo kvaliteto Superior Korund keramični mlinski mehanizem. Mehanizem in sami mlinski kamni so bolj odporni na praske, in bolj trpežni kot klasični korund mlinski kamni. 

Čiščenje mlina

mlevna komora

Po mletju ostane majhna količina moke v mlevni komori. Ti majhni delci se odstranijo, če po mlinskem procesu pustite mlin teči na  najbolj grobi nastavitvi. Če mlin ne uporabljate par tednov, morate iz higienskih razlogov temeljito očistiti mlevno komoro. Najprej pustite mlin teči na prazno na najbolj grobo nastavitev. Potem mlin odprite in ga posesajte s sesalcem.

Oblika in barva mlina

Naši mlini so namenjeni tudi estetskemu užitku - izbirate lahko med kockasto ali okroglo obliko. Vaši kuhinji lahko prilagodite tudi barvo mlina. Po naročilu vam mlin delno ali v celoti pobarvamo v vaši barvi kuhinje, zaves, delovnega pulta....Seveda uporabljamo samo ekološke barve.

Video:

    Proizvodnja mlinov: 

      

      Sestavljanje in razstavljanje mlina: 

      

     Kosmičnik: 

Tehnične podrobnosti
CENA 1.998,00 €
TEŽA (kg) 21.000000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
DIMENZIJE 250 (premer) x 470 mm
BARVA BUKOV LES
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NAMEN RABE KOMERCIALNA RABA
MOČ (W) 900
ŠT. OBRATOV/min 900
GARANCIJA (ŠT. LET) 2 na mlin pri komercialni uporabi; 12 let pri zasebni uporabi /24 na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 270-600
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 105
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO: MT18D
Vaša ocena