SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO: MT18D

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-008
2.192,00 €
Čas dobave:
4 tedne
Mlin MT18D je visokozmogljiv komercialni mlin z granitnim kamnom in ohišjem iz bukovega lesa. Mlin lahko neprekinjeno deluje nekaj ur in je sposoben zmleti 50 -70 kg moke na dan. Mlin je namenjen uporabi v šolah, restavracijah, menzah, trgovinah z zdravo prehrano in majhnih pekarnah.

Opis

Glavne značilnosti tega mlina so: bukov les, nerjaveče jeklo, naravni kamen in seveda motor, ki neprekinjeno deluje več ur. Mlin je namenjen uporabi v šolah, restavracijah, menzah, trgovinah z zdravo prehrano in majhnih pekarnah. V enem dnevu lahko zmelje do 70 kg moke. Ima zaščito pred preobremenitvijo. Proizvajalec motorja je ATB Avstrija (prej Bauknecht). Motorji tega proizvajalca, ki so vgrajeni v naše mline dokazano delujejo že več kot 35 let. Močan industrijski motor, skupaj z velikimi mlinskimi kamni zagotavlja nežno mletje s samo 850 vrtljaji na minuto. 

Pomemebno je, da vedno meljemo samo dovolj suha zrna, saj s tem zagotavljamo najbolj optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo mlina. Pri vlažnem zrnju se v mlevni komori kondenzira vlaga. To lahko povzroči veliko segrevanje, sprijemanje moke v grudice in posledično tudi blokira izmet moke. Za mletje so primerna vsa konvencionalna zrna, obenem pa tudi večja in trša, kot je koruza in čičerika, zato je mlin primeren tudi za celijakaše. Občasno čiščenje mlina je enostavno, s čopičem ali sesalcem.

Specifikacija

 • višina: 470 mm
 • dolžina: 250 mm
 • širina: 250 mm
 • velikost kamna: premer 120 mm
 • kapaciteta mletja pri fini nastavitvi: 270 g/min
 • kapaciteta mletja pri grobi nastavitvi: 600 g/min
 • kapaciteta lijaka: 2500 g
 • teža: 21 kg
 • mlinski kamen iz naravnega granita
 • ohišje iz bukovega lesa
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom
 • nastavitev fino-grobo: brezstopenjsko
 • obrati: 900/min
 • moč motorja: 550 W/380 V/50 Hz
 • garancija: 2 leti na mlin za komercialno uporabo, 12 let za zasebno uporabo, 24 let na mlinske kamne
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna

Nastavljanje finosti mletja 

Gumb za nastavljanje finosti mletja je eden najpomembnejših delov, za kontinuirano zagotavljanje finosti moke. Z vrtenjem gumba lahko z eno roko nastavljamo finost moke. Dokazano deluje že 40 let. Mlinska kamna ostajata v vzporedni poziciji ves čas življenjske dobe mlina. Za nastavitev uporabljamo samo dvigovanje in spuščanje kamnov s pomočjo gumba. S tem se spremeni stopnja finosti mlete moke. Gumb lahko vrtimo tudi med samim procesom mletja. 

grobfein_pfeil

Lastnosti motorja

Velikost motorja je prilagojena velikosti mlinskih kamnov. Rezultat je optimalna poraba energije. Motorji od 360 W naprej so priporočljivi za mletje trših žit kot je naprimer koruza. Moč motorja je tudi prilagojena velikosti mlinskega kaman - zaradi tega je poraba energije manjša. Motor je brez delov, ki bi se obrabljali, kar pomeni, da ne potrebuje vzdrževanja. Motor je trpežen in robusten, zagotavlja tiho delovanje. Ventilacija, ki je nameščena na ohišju, zagotavlja dobro toplotno prevodnost. Dobro so izdelani tudi krogljični ležaji, ki uravnotežajo ekstremne sile, nastale med procesom mletja. Prisotna je tudi posebna zaščita, ki ščiti pred pregrevanjem motorja.

salzb

Ohišje mlinov

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena. V Salzburger mlinih ne uporabljajo plastike ampak samo jeklo ali nerjaveče jeklo.

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina. Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

Lahko rečemo, da so Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 40 letne tradicije. Granit je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnov dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. 

zdru_eni_1

Čiščenje mlina

Po mletju ostane majhna količina moke v mlevni komori. Ti majhni delci se odstranijo, če po mlinskem procesu pustite mlin teči na  najbolj grobi nastavitvi. Če mlin ne uporabljate par tednov, morate iz higienskih razlogov temeljito očistiti mlevno komoro. Najprej pustite mlin teči na prazno na najbolj grobo nastavitev. Potem mlin odprite in ga posesajte s sesalcem.


Oblika in barva mlina

Salzburger mlini so namenjeni tudi estetskemu užitku - izbirate lahko med kockasto ali okroglo obliko. Vaši kuhinji lahko prilagodite tudi barvo mlina. Po naročilu vam mlin delno ali v celoti pobarvajo v vaši barvi kuhinje, zaves, delovnega pulta....Seveda uporabljamo samo ekološke barve.

mehka_ita
trda_ita
stro_nice

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves

Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant, riž (rjav riž, ne parboild)

Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

Tehnične podrobnosti
CENA 2.192,00 €
ČAS DOBAVE 4 tedne
TEŽA (kg) 21.000000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
BARVA LES
VRSTA LESA BUKEV
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NI PRIMEREN ZA oljnata semena kot so lanena semena, sezam itd., ter tudi za začimbe in kavo
PROSTORNINA POSODE (g) 2500
NAMEN RABE KOMERCIALNA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 250x250x470
MOČ (W) 550
ŠT. OBRATOV/min 900
GARANCIJA (ŠT. LET) 2 na mlin pri komercialni uporabi, 12 let pri zasebni uporabi, 24 let na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 270-600
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 120
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO: MT18D
Vaša ocena