The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Mlin MT12 je za poznavalce in strokovnjake. Bukov les, nerjaveče jeklo in naravni kamen ter motor, ki lahko neprekinjeno deluje so glavne značilnosti tega mlina. Mlin je idealen za šole, restavracije, menze, trgovine z zdravo prehrano in majhne pekarne.
Mlin je idealen za šole, restavracije, menze, trgovine z zdravo prehrano, majhne pekarne ali velike družine.
Mlin ima 900 W motor. To je industrijski motor, posebej zgrajen za nas, zagotavlja ure neprekinjenega delovanja. Motor ne potrebuje nobenega vzdrževanje in ima zaščito pred preobremenitvijo. Motor proizvaja ATB Avstrija (prej Bauknecht). Motorji tega proizvajalca, ki so vgrajeni v naše mline dokazano delujejo že več kot 35 let. Močan industrijski motor, skupaj z velikimi mlinskimi kamni zagotavlja nežno mletje s samo 850 vrtljaji na minuto. Motor je brez vzdrževanja in ima zaščito pred preobremenitvijo.
Finost moke nastavljamo z obračanjem lijaka in nerjaveče jeklo zagotavlja dolgoživost in dobro nastavitev. Večina mlinov uporablja plastične dele za nastavitev. Pravilni položaj kamnov -vzporedno med seboj je osnovni pogoj, da lahko meljemo moko desetletja.
Naravni kamen granit je specialist za najboljšo moko in najboljše lastnosti pečenja. Salzburški mlini so znani po mletju praškaste, zračne moke. Tudi najboljši recepte za pecivo uspejo. Nikoli še nismo imeli reklamacije zloma ali preloma granitnega kamna. Zaradi izjemno nizkega drgnjenje kamnov drug ob drugega in izjemne trdosti granita v moki ne občutite nobenih kamnitih delcev. Kamne je treba po 20 letih naknadno obdelati - odvisno od uporabe. Brusilni kamni so elastično nameščeni in na ta način se absorbirajo neželene vibracije. Iz vseh naštetih razlogov jamčimo 24 letno garancijo na mlinske kamne.
Z mlinom Salzburger MT 18 je mogoče zmleti vsa žita in stročnice. Močan motor in velik brusilni kamen olajšajo mletje koruze, soje, riža, čičerke in tudi najtrših brezglutenskih žit.
Specifikacija
dimenzije v mm (ŠxGxV): 250x250x470
velikost kamna: premer 120 mm
kapaciteta mletja pri fini nastavitvi: 270 g/min
kapaciteta mletja pri grobi nastavitvi: 580 g/min
kapaciteta lijaka: 1700 g
teža: 19,5 kg
mlinski kamen iz naravnega granita
ohišje iz bukovega lesa
zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom
nastavitev fino-grobo: brezstopenjsko
obrati: 850/min
moč motorja: 900 W/230 V
garancija: 12 let na mlin, 24 let na mlinske kamne
pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna
Nastavljanje finosti mletja
Gumb za nastavljanje finosti mletja je eden najpomembnejših delov, za kontinuirano zagotavljanje finosti moke. Z vrtenjem gumba lahko z eno roko nastavljamo finost moke. Dokazano deluje že 40 let. Mlinska kamna ostajata v vzporedni poziciji ves čas življenjske dobe mlina. Za nastavitev uporabljamo samo dvigovanje in spuščanje kamnov s pomočjo gumba. S tem se spremeni stopnja finosti mlete moke. Gumb lahko vrtimo tudi med samim procesom mletja.
Lastnosti motorja
Velikost motorja je prilagojena velikosti mlinskih kamnov. Rezultat je optimalna poraba energije. Motorji od 360 W naprej so priporočljivi za mletje trših žit kot je naprimer koruza. Moč motorja je tudi prilagojena velikosti mlinskega kaman - zaradi tega je poraba energije manjša. Motor je brez delov, ki bi se obrabljali, kar pomeni, da ne potrebuje vzdrževanja. Motor je trpežen in robusten, zagotavlja tiho delovanje. Ventilacija, ki je nameščena na ohišju, zagotavlja dobro toplotno prevodnost. Dobro so izdelani tudi krogljični ležaji, ki uravnotežajo ekstremne sile, nastale med procesom mletja. Prisotna je tudi posebna zaščita, ki ščiti pred pregrevanjem motorja.
Ohišje mlinov
Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena. V Salzburger mlinih ne uporabljajo plastike ampak samo jeklo ali nerjaveče jeklo.
Mlinski kamen
Mlinski kamen je srce mlina. Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki.
Granitni mlinski mehanizem
Lahko rečemo, da so Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 40 letne tradicije. Granit je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnov dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi.
Korund - keramično mlinski mehanizem
Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni.
Čiščenje mlina
Po mletju ostane majhna količina moke v mlevni komori. Ti majhni delci se odstranijo, če po mlinskem procesu pustite mlin teči na najbolj grobi nastavitvi. Če mlin ne uporabljate par tednov, morate iz higienskih razlogov temeljito očistiti mlevno komoro. Najprej pustite mlin teči na prazno na najbolj grobo nastavitev. Potem mlin odprite in ga posesajte s sesalcem.
Oblika in barva mlina
Salzburger mlini so namenjeni tudi estetskemu užitku - izbirate lahko med kockasto ali okroglo obliko. Vaši kuhinji lahko prilagodite tudi barvo mlina. Po naročilu vam mlin delno ali v celoti pobarvajo v vaši barvi kuhinje, zaves, delovnega pulta....Seveda uporabljamo samo ekološke barve.
Kaj lahko meljemo?
Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves
Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant, riž (rjav riž, ne parboild)
Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob