SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO AM 3

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-005-009
4.398,00 €
Čas dobave:
4 tedne
Obrtni mlin AM3 navdušuje s svojo visoko zmogljivostjo pri neprekinjenem delovanju in je specialist za najbolj fino moko. V eni uri lahko zmelje do 60 kg najbolj fine moke, kljub temu pa je enostaven in varenn za upravljanje.

Opis

Visoko zmogljiv mlin pri neprekinjenem obratovanju, ki lahko zmelje velike količine najboljše moke. Mlin AM3 je enostaven in varen za uporabo z eno samo roko. Ti mlini delujejo že več kot 30 let brez kakršnekoli okvare. 

Mlin je pohvaljen s komplimenti kot "popolnoma zadovoljen", "več kot zadovoljen", "boljše kot sem pričakoval". To so komplimenti od direktorja pekarne, hotelskih kuhinj, bolnišnic in drugih. Prepričljiva kakovost moke je med drugim dosežena z nizkimi obrati (samo 650 obr/min). 

Mlin je narejen iz masivnega lesa bukve in javorja, na zunanji strani je premazan s čebeljim voskom. Masiven les je antibakterijski in antistatičen. Motor je trifazni in zelo tih. Prednost je tudi zaščita pred preobremenitvijo.

Specifikacija

 • višina: 900 mm
 • širina: 550 mm
 • dolžina: 550 mm
 • mlinski kamen: premer 220 mm
 • kapaciteta mletja pri fini nastavitvi: 50-60 kg/uro
 • kapaciteta mletja pri grobi nastavitvi: 70-80 kg/uro
 • kapaciteta lijaka: 40 kg, lahko se poveča
 • teža: 65 kg
 • mlinski kamen iz korund keramike
 • ohišje iz bukovega in javorjevega lesa
 • zunanja površina mlina: tretirana z ekološkim čebeljim voskom
 • nastavitev fino-grobo: brezstopenjsko
 • obrati: 650/min
 • moč motorja: 1,5 kW/380 V/50 Hz
 • garancija: 2 leti na mlin
 • pozicija mlevnega mehanizma: fleksibilna,
 • regulacija zmanjšanja temperature med mletjem

Nastavljanje finosti mletja 

Gumb za nastavljanje finosti mletja je eden najpomembnejših delov, za kontinuirano zagotavljanje finosti moke. Z vrtenjem gumba lahko z eno roko nastavljamo finost moke. Dokazano deluje že 40 let. Mlinska kamna ostajata v vzporedni poziciji ves čas življenjske dobe mlina. Za nastavitev uporabljamo samo dvigovanje in spuščanje kamnov s pomočjo gumba. S tem se spremeni stopnja finosti mlete moke. Gumb lahko vrtimo tudi med samim procesom mletja. 

grobfein_pfeil

Lastnosti motorja

Velikost motorja je prilagojena velikosti mlinskih kamnov. Rezultat je optimalna poraba energije. Motorji od 360 W naprej so priporočljivi za mletje trših žit kot je naprimer koruza. Moč motorja je tudi prilagojena velikosti mlinskega kaman - zaradi tega je poraba energije manjša. Motor je brez delov, ki bi se obrabljali, kar pomeni, da ne potrebuje vzdrževanja. Motor je trpežen in robusten, zagotavlja tiho delovanje. Ventilacija, ki je nameščena na ohišju, zagotavlja dobro toplotno prevodnost. Dobro so izdelani tudi krogljični ležaji, ki uravnotežajo ekstremne sile, nastale med procesom mletja. Prisotna je tudi posebna zaščita, ki ščiti pred pregrevanjem motorja.

salzb

Ohišje mlinov

Zadnji testi so pokazali, da je les odporen na bakterije. Bakterije ne morejo rasti na naravnih površinah iz masivnega lesa. Les je antistatičen in zato naravno deluje proti prahu. Les je zelo nezahteven za vzdrževanje. Glede na pogostost uporabe, leseno površino dvakrat ali trikrat na leto namažemo s čebeljim voskom ali kašnim drugim ekološkim oljem. Velika prednost naravnega lesa je v tem, da ga lahko tudi po nekaj letni uporabi obnovimo tako, da izgleda kot nov. Odstranimo lahko tudi udarnine in praske. Les je naraven material, ki je zelo privlačen ljudem z različnimi alergijami. Les je surovina in energetski vir. Les  je obdelan samo od zunaj, izključno mehansko, ostala struktura lesa ni niti mehansko niti kemično spremenjena. V Salzburger mlinih ne uporabljajo plastike ampak samo jeklo ali nerjaveče jeklo.

Mlinski kamen

Mlinski kamen je srce mlina. Lahko izbirate med mlinskimi kamni, narejenimi  iz mešanice naravnega materiala: korunda in keramike ali med granitnimi mlinskimi kamni. Velikost mlinskega kamna ne igra pomembne vloge pri finosti moke. Pomembna pa je velikost mlinskega kamna v sorazmerju s hitrostjo vrtenja. Ta kombinacija z novo toplotno in energetsko optimirano geometrijo rezkalnega mehanizma omogoča nežno mletje zrnja. Posebna fleksibilna postavitev mlinskega kamna ima dve prednosti: tišje mletje in zaščita mlinskega mehanizma pred poškodbami, ko se v zrnju znajdejo tujki. 

Granitni mlinski mehanizem

Lahko rečemo, da so Salzburški mlini z granitnimi mlinskimi kamni, unikatni v Evropi, kar se tiče njihove 40 letne tradicije. Granit je popolnoma naraven proizvod - brez aditivov. Pomembna karakteristika granita je njegova visoka odpornost na obrabo - določene vrste granita so celo trše, kot mnoge vrste jekla. Granit je naravno popolnoma vezan, brez kakršnihkoli vezivnih agentov, se samoostri in se je izkazal za zelo trdnega. Do danes ni bila odkrita nobena alergijska reakcija na granitne mlinske kamne. Granitni kamni so skrbno ročno obdelani in narejeni tako, da se vsak par kamnov dobro prilega drug drugemu. Vsak par mlinskih kamnov je unikaten. Granitni mlinski kamni naših mlinov so se izkazali z zelo dolgo življenjsko dobo. Celo po veliko letih uporabe jih lahko tako prenovimo, da so kot novi. 

Korund - keramično mlinski mehanizem

Korund in keramika sta stisnjena v mlinski kamen pod zelo visokim pritiskom ter žgana na izredno visoki temperaturi. Mlinski kamni so zelo trdi, se samoostrijo in so trpežni. 

zdru_eni_1

Čiščenje mlina

Po mletju ostane majhna količina moke v mlevni komori. Ti majhni delci se odstranijo, če po mlinskem procesu pustite mlin teči na  najbolj grobi nastavitvi. Če mlin ne uporabljate par tednov, morate iz higienskih razlogov temeljito očistiti mlevno komoro. Najprej pustite mlin teči na prazno na najbolj grobo nastavitev. Potem mlin odprite in ga posesajte s sesalcem.


Oblika in barva mlina

Salzburger mlini so namenjeni tudi estetskemu užitku - izbirate lahko med kockasto ali okroglo obliko. Vaši kuhinji lahko prilagodite tudi barvo mlina. Po naročilu vam mlin delno ali v celoti pobarvajo v vaši barvi kuhinje, zaves, delovnega pulta....Seveda uporabljamo samo ekološke barve.

mehka_ita
trda_ita
stro_nice

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves

Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant, riž (rjav riž, ne parboild)

Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

Tehnične podrobnosti
CENA 4.398,00 €
ČAS DOBAVE 4 tedne
TEŽA (kg) 65.000000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
BARVA LES
VRSTA LESA JAVOR
MATERIAL bukov les, javorjev les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja...
NI PRIMEREN ZA oljnata semena kot so: lanena semena, sezam itd., ter začimbe in kavo
PROSTORNINA POSODE (g) 40000
NAMEN RABE KOMERCIALNA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 550x550x900
MOČ (W) 900
ŠT. OBRATOV/min 650
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 830 - 1300
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 220
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SALZBURGER KOMERCIALNI MLIN ZA ŽITO AM 3
Vaša ocena