SADJE, MOČ NARAVNE HRANE - DARIO CORTESE

Na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-023-005
22,00 €

Skoraj uspešnica, saj jo je na začetku tretjega tisočletja našega štetja za knjigo četrtletja razglasil Knjižni klub. Kljub temu se je prodajala še kar lep čas, dokler ni bila na začetku drugega desetletja tretjega tisočletja po Križu razprodana. Sicer pa nič posebnega: v knjigi so predstavljene skoraj vse pomembnejše sadne vrste zmernega in tropskega podnebnega pasu, seveda ne brez prehranskih in zdravilnih lastnosti, sploh pa z nasveti za uživanje na čimbolj naraven in nepredelan način. Knjiga je deset let po izidu končno le skoraj razprodana.

 V knjigi so predstavljene skoraj vse pomembnejše sadne vrste zmernega in tropskega podnebnega pasu, seveda ne brez prehranskih in zdravilnih lastnosti, sploh pa z nasveti za uživanje na čimbolj naraven in nepredelan način. 

Prehranske in zdravilne lastnosti, shranjevanje in priprava; Dario Cortese je odkril rajski sij sonca v prehrani. Prav vseeno mu je, ali v krošnji motovili med zrelimi češnjami ali z veliko žlico v senci kokosovih palm zajema papajo iz njene naravne sklede ali v vinogradu trga sladko grozdje ali pa v čudovitem jesenskem dnevu med obiranjem slastnih jabolk pogleduje proti nebesni modrini. Kadar občepi med borovnicami, se mu zdi, da mu pomagajo prelisičiti tok časa in da je hrano, ki ima svoje, samosvoje moči. Sadje je rajska hrana, ki razpira misli, odplavlja plasti nepomembnosti in  usedlin nerazpoloženja ter približuje bleščeče zdravje.

Približuje nas soncu. Več kot sedemdeset sadnih vrst je zbranih v petih skupinah:

- Sadje bližnjih krajev in nekaj v njih gostujočih sadežev 
- Sadje daljnih krajev 
- Zelo tropski sadeži 
- Sočni sončni sadeži 
- Sadje, ki ga nabira najskrbnejša mati 
- Oreški in vse, kar se skriva v trdi lupini...

Tehnične podrobnosti
CENA 22,00 €
ZALOŽBA Kmečki glas
AVTOR KNJIGE Dario Cortese
LETO IZDAJE 2000
ŠTEVILO STRANI 317
VEZAVA trda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SADJE, MOČ NARAVNE HRANE - DARIO CORTESE
Vaša ocena