ROČNA VAKUUMSKA ČRPALKA

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
DA-002-032
3-5 dni
4,40 €

Vakuumska črpalka je nujno potreben sestavni del vsake vakuumske posode, seta, pokrova ali zamaška. Z njo izsesamo zrak iz posode, steklenice ali skodelice in ustvarimo vakuum.

Oblikovana je tako, da se s tesnilnim delom prilega vsem Statusovim izvirnim hišnim pripomočkom, ki z vakuumskim shranjevanjem podaljšujejo obstojnost živil.

Opis

Ročna vakuumska črpalka ima prenovljeno obliko, da se med vakuumiranjem še bolj prilega roki. Ustreza vsem Statusovim vakuumskim pripomočkom. Vakuumsko shranjevanje naravno podaljšuje obstojnost živil.

Uporaba

  • Črpalko natančno nastavite na ležišče okrog ventila na sredini vakuumskega pokrova, vrča ali zamaška.
  • Z eno roko primete spodnji del črpalke in pazite, da je ves čas vakuumiranja dobro nastavljen na ventil.
  • Z drugo roko držite njen zgornji del ter z večkratnimi pritiski in dvigi izsesajte zrak iz posod ali steklenic.
  • Ko pride do večjega upora, je ustvarjen vakuum.

Čiščenje in vzdrževanje

Vakuumskih črpalk v osnovi ni potrebno čistiti. Če pa smo jo umazali in je čiščenje potrebno, jo očistimo s pomivalno viledo ali vlažno krpo, ampak vedno samo od zunaj.

Pranje vakuumske črpalke v pomivalnem stroju ni dovoljeno, ker se lahko pojavijo težave pri drsenju navzgor in navzdol. Če pa se vseeno zgodi, da ste jo po pomoti oprali v pomivalnem stroju, njeno delovanje ponovno vzpostavite tako, da jo raztegnete in notranjo cevko namažete s parafinskim oziroma z jedilnim oljem (jedilno olje je le začasna rešitev, vsekakor poiščite parafinsko).

Tudi če se zgodi, da po dolgotrajnem vakuumiranju črpalka ne drsi brezhibno, priporočamo da notranji del črpalke rahlo naoljite s parafinskim oziroma z jedilnim oljem.

Materiali

Tesnilo na spodnjem delu črpalke je silikonsko, ostali deli pa iz kakovostne ABS plastike, ki zagotavlja dolgotrajnost in uporabnost izdelkov. Oba materiala sta živilsko neoporečna.

 

Navodila za uporabo

 

Tehnične podrobnosti
CENA 4,40 €
ČAS DOBAVE 3-5 dni
TEŽA (kg) 1.000000
PROIZVAJALEC STATUS
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:ROČNA VAKUUMSKA ČRPALKA
Vaša ocena