REGRATOVA SOLATA NA NAČIN DR. J. BUDWIG

1 - 3 people
00h 10
00h 05

Regratova solata je brez dvoma že sama po sebi zdrava. Ko razmišljate o polivki, se pa že zatakne… Ali še tradicionalno postrežete zraven slanino? Jajca? Se vam tudi ta v teh dneh že malo upirajo? Lahko bi žonglirali in ugibali, katero zabelo uporabiti, če ne bi že vsi ptički čivkali, katero olje je za naše telo najboljše. SVEŽE STISNJENO LANENO OLJE! To je odkril že Max Gerson in ga kot edino dovoljeno maščobo vključil v svojo terapijo proti raku in kroničnim boleznim. Za dr. Johanno Budwig pa je bilo sveže laneno olje temeljni kamen oljno proteinske diete.

Še nekaj o tem, kako pomembno je sveže laneno olje. Verjetno ste že slišali, da izredno hitro oksidira. Že po nekaj dneh se njegova kvaliteta bistveno spremeni. Spremeni se tudi sposobnost prehajanja v celice, saj se težje meša z vodo. Včasih smo se morali precej potruditi, da smo našli res sveže in hladno stisnjeno laneno olje. Zdaj pa si ga lahko pripravite sami s stiskalnico za olje YODA. In to vsak dan sproti, če želite, kajti čiščenje je izredno enostavno.

Recept sem povzela po knjigi  dr.Johanne Budwig: Oljno-proteinska kuharica.

Jana Kristanc

Deli s prijatelji

Sestavine in postopek

Sestavine

  • 250 g mladega regrata
  • 1 čebula
  • 3 jedilne žlice SVEŽEGA olja iz lanenega semena
  • 2 jedilni žlici mleka
  • 2 jedilni žlici skute (najbolje nepasterizirane z manj maščobe)
  • 2 vršička kopra
  • ščepec zeliščne soli

Postopek

  1. Regrat dobro operite in sesekljajte (uporabite lahko tudi krajše kose odrezane korenine in cvetove).
  2. Posebej v mešalniku zmešajte ostale sestavine razen kopra (tega sesekljajte in vmešajte v pripravljeno polivko).
  3. Zmešajte z regratom.
  4. Za boljši okus lahko jed postavite za 1 uro v hladilnik.
Mnenja
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:REGRATOVA SOLATA NA NAČIN DR. J. BUDWIG
Vaša ocena