RADICO-RASTLINSKI PRAH ZA UMIVANJE IN NEGO LAS 100 % AMLA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
NB-001-004
6,75 €
Čas dobave:
1-3 dni
100 % čista amla za umivanje in nego las. Ekološka, s certifikatom ECOCERT. Visoka kakovost.
Amla, znana tudi kot indijska kosmulja, se pogosto uporablja v tradicionalni indijski medicini - ajurvedi. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C je amla močan antioksidant. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato pomaga pri težavah z lasiščem. Lasem daje lesk, krepi lasne korenine, pospešuje rast laspreprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje. 

Ker vsebuje veliko taninov, lahko pri barvanju las s kano in indigom z amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov, ki jih dobimo z mešanjem kane in indiga.

Količina: 100 g
Poreklo: Indija
Sestavine (INCI): Emblica Officinalis (Amla).


Uporaba: 
Amlo zmešamo z vodo, segreto na 50 do 70 °C, da dobimo gladko gosto zmes. Pripravljeno mešanico nanesemo po celotni dolžini las. Z nanosom začnemo pri lasnih koreninah. Za optimalen rezultat pustimo delovati uro ali dve, preden izperemo, v kombinaciji z ritho pa vsaj 15 minut.
 
Namig: Amlo lahko uporabimo tudi kot oblogo za telo ali kot 10-minutno čistilno in osvežujočo masko za obraz. Deluje antibakterijsko, adstringentno (oža pore), protivnetno in antioksidativno.
 
Morda bi vas zanimal tudi rastlinski prah za lase RITHA in SHIKAKAI. Različne vrste rastlinskega prahu lahko med sabo poljubno mešamo, da najdemo zase najboljšo rešitev za umivanje in nego las.
Za umivanje las: AMLE ne uporabimo samostojno, ampak v kombinaciji z rastlinskim prahom RITHA in/ali SHIKAKAI. Če uporabimo vse tri, jih uporabimo npr. v razmerju 1:2:1.

Rastlinskega prahu RITHA, ki je pri umivanju las ključen, saj z las odstranjuje maščobo in umazanijo, naj bo v mešanici več kot AMLE, ki poskrbi za lesk in tudi več kot SHIKAKAIJA, ki ima funkcijo balzama.

Čez mešanico rastlinskega prahu prelijemo vodo, segreto na 50 do 70 °C. Najprej na grobo premešamo z leseno žličko ali paličico, nato še s čopičem do gladke teksture. S pripravljeno mešanico (lahko je topla ali hladna) umijemo lase na podoben način kot s klasičnim šamponom. Maso najlažje razporedimo po laseh, če si pri tem pomagamo s čopičem. Med umivanjem las pazimo, da nam zmes ne zaide v oči, saj je občutek izredno neprijeten. Če se to zgodi, takoj izperemo z obilo vode.

Za nego las (maska za lase): Mešanico AMLE in segrete vode nanesemo po celotni dolžini las, začnemo pri lasnih koreninah. Na laseh in lasišču pustimo učinkovati eno uro, preden izperemo oziroma vsaj 15 minut.
Tehnične podrobnosti
CENA 6,75 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 0.100000
PAKIRANJE 100 g
PROIZVAJALEC RADICO
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:RADICO-RASTLINSKI PRAH ZA UMIVANJE IN NEGO LAS 100 % AMLA
Vaša ocena