Opis
Vakuumski način shranjevanja živil obstojnost, svežino in aromo živil podaljša, upočasni oksidacijo ter propadanje živil in zmanjša neprijetne vonjave v hladilniku ali omari. Pravokotne posode so oblikovane tako, da zaradi njihove oblike ne izgubljamo prostora na kuhinjskih policah, pultu, hladilniku ali zamrzovalniku. Poleg tega jih zložimo eno vrh druge.
Uporaba
- Pred uporabo vakuumske posode operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
- Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
- Vakuumsko črpalko nastavite na sredino pokrova.
- Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (odvisno od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
- Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.
Priporočila
Za vakuumiranje univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujno potrebna vakuumska črpalka.
Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenja živil, zato priporočamo, da jih zavakuumirane vedno shranjujete v hladilniku.
Čiščenje in vzdrževanje
Vakuumske posode se lahko pomivajo z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal, grobih gobic ter krp za čiščenje niti močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov (robovi posod, tesnilni ter ventilni nastavki za črpalko).
Materiali
Vsi materiali so živilsko neoporečni. Posoda je narejena iz kvalitetnega materiala, ki ne vsebuje BPA.