Opis
Vakuumski način shranjevanja živil obstojnost, svežino in aromo živil podaljša, upočasni oksidacijo in propadanje živila in zmanjša neugodne vonjave.
Pravokotne posode so oblikovane tako, da ne izgubljamo prostora na kuhinjskih policah, pultu, hladilniku ali zamrzovalniku. Poleg tega jih zložimo eno vrh druge.
Timer vakuumske posode so nadgradnja dobro poznanih vakuumskih posod;
- posode imajo močan in izpopolnjen pokrov,
- na pokrovu je priročen koledar, kjer si lahko označite rok uporabe izdelkov ali dan, ko ste živilo shranili
- posode so narejene iz kvalitetega materiala, ki je BPA FREE.
Uporaba
- Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
- Vakuumsko črpalko nastavite na sredino pokrova.
- Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (odvisno od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
- Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.
Priporočila
Za vakuumiranje univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujno potrebna vakuumska črpalka.
Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenja živil, zato priporočamo, da jih zavakuumirane vedno shranjujete v hladilniku.
Čiščenje in vzdrževanje
Vakuumske posode se lahko pomivajo z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal, grobih gobic ter krp za čiščenje niti močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov.
Materiali
Vsi materiali so živilsko neoporečni. Posoda za shranjevanje je narejena iz materiala, ki ne vsebuje BPA.