Naredite svoj lastni sir s kar najmanj napora v udobju svojega doma - enostavno in zdravo. Bornerjeva posodica za izdelavo sira vam omogoča, da naredite svoje lastne različice sira glede na svoj okus.
Sir je posladek - še posebej, če je samo namazan na kruh. Ravno tako je primeren kot namaz skupaj z medom ali marmelado, lahko ga jeste kot omako, kot narezek ali kot polnilo pri predjedi.
Sir je bogat s hranili kot so kalcij, fosfor in vitamii A, B, E, D in K , hkrati pa ima malo maščob. V primerjavi s sirom, ki je kupljen v trgovini, doma narejen sir ne vsebuje konzervansov, zgoščevalcev, barvil ali ojačevalcev okusa. Doma narejen sir je naravni proizvod, ki ga lahko spreminjate po svojem okusu.
Vendar kako lahko naredite sami svoj sir? Zelo lahko. Po izvirnem Bornerjevem receptu uporabite mleko (kravje, kozje, ovčje, brez laktoze), sojin ali mandljev napitek mikrovalovno pečico ali posodo in koagulant, kot je limonin sok ali kis. Najprej mleko ali napitek segrejete, potem dodate koagulant za zgostitev, da se zgosti. Nazadnje ga zlijete v Bornerjevo posodico za delanje sira.
Seveda lahko zraven dodate sestavine, kot so začimbe in zelišča, da ustvarite svoj lasten okus. Lahko jeste sir, ko je še topel ali ga daste v zmrzovalnik, da je okus bolj intenziven in konsistenca bolj trdna.
Bornerjeva posodica in podstavek za izdelavo sira sta narejena iz visoko kakovostne plastike brez BPA. Oboje lahko perete v pomivalnem stroju. IZogibajte se uporabi agresivnih čistil in abrazivnih sredstev.
Naš namig:
Sirotka je zelo zdrav proizvod. Sestavlja ga 94% vode, do 4 ali 5 % laktoze in je skoraj brez maščobe. Dodatno vsebuje mlečno kislino, ki vsebuje vitamine B1, B2 (ki je odgovoren za zeleno-barvo) in B6, kot tudi kalij, kalcij, fosfor in druge minerale, predvsem pa 0,6-1% beljakovin iz sirotke. Če želite, lahko sirotko zbirate v posodi in jo pijete.