Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Steklena posoda za enostavno pripravo domačih sirov, prostornine 0,88 l.Pripravite si probiotični sir iz kefirja brez uporabe siril ali pa si naredite maskarpone, mocarelo, rikoto...
S posodico si enostavo pripravite sir doma iz probiotičnega kefirja brez kakršnihkoli siril. Lahko si pripravite tudi različne druge sire kot so maskarpone, mocarela ali rikota.
V paketu dobite:
KOŠARICA
Košarica za najboljše precejanje - ločite gostejši kefir (sir) od sirotke. Izdelana je iz najlonske mrežice in ojačana s plastičnimi deli za lažjo uporabo. Ko je sir narejen, se košarica skupaj z obročem dvigne iz kozarca in postavi na pokrov. Kefir se strese na krožnik ali enostavno samo spusti obroč in dvigne košarico ter jo obrne pod krožnikom. Po vsaki uporabi košarico očistimo.
OBROČ
Ključni del posode za sir je obroč. Pritrdimo ga skupaj s košarica na steklen kozarec. Obroč pripomore k prostornini košarice - varno lahko nalijemo več kefirja. Ko se kefir odceja, se sir spusti pod nivo obroča. Če se ostanek sira nabere na obroču, ga odstranimo z žličko.
STEKLENI KOZAREC
Ko se dela sir, se sirotka steka v kozarec. Ko dvignemo obroč s pritrjeno košarico izpraznimo kozarec in ga uporabimo ponovno. Prostornina malega Kefirko kozarca je 848 ml, velikega pa 1,4 l
STISKALNA VZMET S PLOŠČICO
se uporabi za pripravo tršega svežega sira.
POKROV
za pokrivanje sira, med samim odcejanjem. Pokrov preprečuje vstop drobnih smeti, mušic, ter prepreči, da bi se sir navzel vonja druge hrane. Ko je sir narejen, lahko pokrov uporabimo kot podstavek za košarico.
KNJIŽICA RECEPTOV Knjižica Okusne sirne jedi vsebuje več kot 30 receptov za jedi iz kefirjevega in drugih vrst sirov. Knjižica je priložena vsaki posodi za pripravo sira Kefirko.