Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Vzpostavi optimalne pogoje za fermentacijo in obenem poenostavi proces ločevanja zrnc od kefirja.
V paketu dobite:
TESNILNI POKROV
Pokrov omogoča, pretok plinov, nastalih pri fermentaciji in hkrati ščiti posodo pred nečistočami, ki bi lahko zašle vanjo. Na notranji strani pokrova je merica - z njo odmerimo zrna za mlečni kefir. Uporabimo ga lahko tudi kot podstavek za odlaganje in tako kuhinja ostane čista.
POKROV S SITOM
V pokrovu je cedilo, ki zadrži zrna in omogoča odlivanje tekočine. Cedilo ima dve območji za odlivanje: za vodni kefir (manjše reže) in mlečni kefir (večje reže). Ločevanje zrn od kefirja je preprosto - posodico obrnemo na glavo in kefir bo odtekel, na pokrovu bodo ostala kefirjeva zrnca. Zunanja oblika roba omogoča enostavno nalivanje kefirja v kozarce zaradi posebne oblike zunanjega roba.
STEKLEN KOZAREC
Kozarec ima konkavno obliko, ki omogoča udobno uporabo. Oznake na zunanji strani posode kažejo odmerjanje tekočine za pripravo kefirja (300 ml). Prostornina malega kozarca je 848 ml, velikega pa 1,4 l.
STRGALO
je pripomoček za mešanje zrn med precejanjem. Na ta način se zrna ločijo od kefirja in ostanejo v kozarcu. Med precejanjem kefirja strgalo, ki je pritrjeno na pokrov enostavno polkrožno premikamo.
OŽEMALNIK IN PALČKA
Ožemalnik nam pomaga iztisniti sok neposredno v vodni kefir. Pritrdimo ga na pokrov s sitom. S palčko dodajamo zrna kefirja in kefir mešamo.
KNJIŽICA RECEPTOV
vsebuje 39 receptov z jedmi in pijačami iz kefirja. Priložena je vsaki posodi za pripravo kefirja.