POSODA ZA IZDELAVO DOMAČEGA KEFIRJA - 1,4 L

Na zalogi
KODA ARTIKLA
POSODA ZA IZDELAVO DOMAČEGA KEFIRJA - 1,4 L
Že od 35,99 €
Čas dobave:
1-3 dni

Steklena posoda za delanje kefirja, prostornine 1,4 l.

Vzpostavi optimalne pogoje za fermentacijo in obenem poenostavi proces ločevanja zrnc od kefirja.

V paketu dobite:

TESNILNI POKROV

Pokrov omogoča, pretok plinov, nastalih pri fermentaciji in hkrati ščiti posodo pred nečistočami, ki bi lahko zašle vanjo. Na notranji strani pokrova je merica - z njo odmerimo zrna za mlečni kefir. Uporabimo ga lahko tudi kot podstavek za odlaganje in tako kuhinja ostane čista. 

POKROV S SITOM

V pokrovu je cedilo, ki zadrži zrna in omogoča odlivanje tekočine. Cedilo ima dve območji za odlivanje: za vodni kefir (manjše reže) in mlečni kefir (večje reže). Ločevanje zrn od kefirja je preprosto - posodico obrnemo na glavo in kefir bo odtekel, na pokrovu bodo ostala kefirjeva zrnca. Zunanja oblika roba omogoča enostavno nalivanje kefirja v kozarce zaradi posebne oblike zunanjega roba. 

STEKLEN KOZAREC

Kozarec ima konkavno obliko, ki omogoča udobno uporabo. Oznake na zunanji strani posode kažejo odmerjanje tekočine za pripravo kefirja (300 ml). Prostornina malega kozarca je 848 ml, velikega pa 1,4 l.

STRGALO

je pripomoček za mešanje zrn med precejanjem. Na ta način se zrna ločijo od kefirja in ostanejo v kozarcu. Med precejanjem kefirja strgalo, ki je pritrjeno na pokrov enostavno polkrožno premikamo. 

OŽEMALNIK IN PALČKA

Ožemalnik nam pomaga iztisniti sok neposredno v vodni kefir. Pritrdimo ga na pokrov s sitom. S palčko dodajamo zrna kefirja in kefir mešamo. 

KNJIŽICA RECEPTOV

vsebuje 39 receptov z jedmi in pijačami iz kefirja. Priložena je vsaki posodi za pripravo kefirja.

VIDEO:

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC BORGLA
VOLUMEN (L) 1,4
MATERIAL Steklo
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:POSODA ZA IZDELAVO DOMAČEGA KEFIRJA - 1,4 L
Vaša ocena