PODLOGA ZA YOGO JADEYOGA HARMONY PROFESIONAL - OLIVNO ZELENA 173cm, 4,5mm

Na zalogi
KODA ARTIKLA
PY-001-003
68,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Specifikacija:

- debelina 4,5 mm

- širina × dolžina: 61cm x 173cm

- teža: 2,2 kg


Harmony Professional (debelina 4,5 mm, dolžina 173 cm)

Naša najbolj priljubljena podloga, Jade Harmony Mat, je debela 4,5 mm, kar omogoča odličen oprijem in blaženje, obenem pa zagotavlja stabilnost pri stoječih jogijskih položajih. Podloga Harmony je na voljo v več prijetnih in pomirjujočih barvah, v dveh dolžinah: 173 cm in 188 cm.

Jade se odlikuje z vsem, kar pričakujete od podloge za jogo: s trendovskimi barvami, izjemnim oprijemom, enkratno udobnostjo in prijaznostjo do narave. Podloge so izdelane po načelih trajnostnega razvoja, iz naravnega kavčuka, iztočenega iz kavčukovcev, obnovljivega vira. V nasprotju z drugimi podlogami ne vsebujejo PVC, EVA ali drugih vrst umetne gume. Izdelane so v ZDA, v skladu z vsemi veljavnimi zakoni s področij delovnega prava, varovanja okolja in varovanja pravic potrošnikov. Za povrh podjetje Jade posadi eno drevo za vsako prodano podlogo. Do zdaj je bilo posajenih že 1.280.000 dreves.

 

Informacija o lateksu

Čeprav so podloge Jade 99-odstotno brez lateksa, ker material zanje izvira iz kavčukovca, so v podlogah lahko prisotni proteini lateksa v sledovih, zato priporočamo osebam z alergijo na lateks, naj se izogibajo stika z našimi podlogami.

 

Iz česa so izdelane podloge Jade?

Podloge Jade so izdelane iz naravnega kavčuka in ne vsebujejo PVC ali drugih vrst umetnih gum. Naravni kavčuk se iztoči iz kavčukovca, trajnostnega in obnovljivega vira, podobno kot se iztoči javorov sirup iz javorja. Naravni kavčuk uporabljamo zato, ker ima boljši oprijem in blaži bolje od katerekoli umetne gume na trgu (PVC, EPR, TPE, EVA). To je boljše tudi za Zemljo, saj je kavčuk trajnostni naravni vir. Poleg naravnega kavčuka naše podloge vsebujejo naravne in umetne sestavine. Natančna sestava naših podlog je zaščitena formula (prav nič si ne želimo, da bi jih ponarejali v kaki čezmorski deželi). Podloge Jade ne vsebujejo PVC, težkih kovin ali snovi, ki uničujejo ozon. Vse sestavine je vladna agencija FDA odobrila za uporabo v gumi, ki je v nenehnem stiku s hrano.

 

Ali podloge Jade vsebujejo lateks?

Čeprav so podloge Jade 99-odstotno brez lateksa, ker material zanje izvira iz kavčukovca, so v podlogah lahko prisotni proteini lateksa v sledovih, zato priporočamo osebam z alergijo na lateks, naj se izogibajo stika z našimi podlogami.

 

Kje so izdelane podloge Jade?

Izdelane so v ZDA, v skladu z vsemi veljavnimi zakoni s področij delovnega prava, varovanja okolja in varovanja pravic potrošnikov.

 

V čem so podloge Jade prijazne okolju?

Podloge Jade so prijazne okolju, ker so izdelane iz obnovljivega, trajnostnega vira – naravnega kavčuka, iztočenega iz kavčukovcev. Ne vsebujejo PVC ali drugih vrst umetnih gum. Morda je najpomembneje, da so izdelane v ZDA, v skladu z vsemi veljavnimi zakoni s področij delovnega prava, varovanja okolja in varovanja pravic potrošnikov. In nazadnje, Podjetje JadeYoga, v partnerstvu z organizacijo Trees for the Future, posadi eno drevo za vsako prodano podlogo.

 

Kdaj bo izginil vonj po gumi?

Vonj po naravni gumi bo sčasoma izginil. Če želite pospešiti ta proces, zračite podlogo na prostem ali v dobro zračenem prostoru, vendar ne na direktni sončni svetlobi! Pri vonju naravne gume se pojavljajo variacije, pa tudi ljudje smo različno občutljivi, zato je težko natančno reči, kdaj bo vonj izginil. Pri večini ljudi bosta zadoščala že teden ali dva, pri nekaterih ljudeh bo morda trajalo nekaj mesecev. (Vendar se bo trajno ohranil rahel vonj, tako kot pri vseh izdelkih iz gume, če pomislimo samo na avtomobilski ali kolesarski plašč.)

 

Kako naj očistim podlogo?

Podloge Jade se obnašajo kakor gobe za pomivanje, potopljene v vodo, zato priporočamo, da redno samo obrišete površino podloge z vodo. Če menite, da je občasno potrebno temeljitejše čiščenje, tudi prav, vendar se zavedajte, da se podloge Jade obnašajo kakor gobe za pomivanje, se pravi, da zadržujejo v sebi milnico in vodo. Bodite pripravljeni na to, da bo treba podlogo temeljito izplakniti in osušiti. Priporočamo blago milnico. Ne uporabljajte olj, topil ali abrazivnih sredstev. Potem podlogo obesite ali razprostrite na ravni površini, da se bo osušila. NE SUŠITE JE NA DIREKTNI SONČNI SVETLOBI! NIKOLI NAJ NE BO DALJ ČASA IZPOSTAVLJENA SONCU!

 

Kako lahko uporabim izrabljeno podlogo?

Zahvaljujemo se Jolene Bennis Dimitroff iz šole joge Yoga Tree v San Franciscu, da je sestavila seznam »25 načinov za ponovno uporabo izrabljene podloge za jogo«:

1. Morda pride komu prav v ta ali oni namen. Vprašajte prijatelje in znance, podarite jo prek spleta (www.podarimo.si) ali pa se udeležite kakega srečanja, namenjenega izmenjavi rabljenih predmetov.

2. Uporabite jo kot zaščito za sedeže, kadar se namenite odpeljati psa k veterinarju ali frizerju.

3. Položite jo pod manjšo preprogo ali tepih, da ne bosta več drsela.

4. Oddajte jo v zavetišču za živali ali v društvu za zaščito živali. Vedno jim pridejo prav mehke, trpežne podloge, preproge, brisače in odeje, s katerimi pripravijo ležišča za živali.

5. Uporabite staro podlogo v delavnici, na delovni mizi, da se vam predmeti ne bodo več izmikali, ko jih boste obdelovali z električnimi orodji.

6. Z deli podloge obložite police v kuhinji. S tem boste preprečili, da bi kozarci zdrsnili z njih ali se opraskali.

7. Narežite podlogo na kvadrate in jih uporabite kot »baze« pri igranju bejzbola z otroki. Taki kvadrati so enostavni za prenašanje in za čiščenje!

8. Pri delu na tleh v stanovanju ali pri obdelovanju vrta pokleknite na odrezani kos podloge in tako varujte kolena!

9. S kosi podloge obložite kuhinjske predale.

10. Uporabite odrezani kos podloge kot podlogo za računalniško miško.

11. Uporabite podlogo na plaži, namesto brisače.

12. Z odrezanim kosom podloge zagrabite pokrov kozarca z vloženimi živili; tako ga boste laže odprli.

13. Narežite podlogo na kvadratke in jih z nestrupenim lepilom nalepite na nogice pohištva, stoječega na lesenih ali keramičnih tleh.

14. Na taborjenju položite podlogo pod spalno vrečo, da vam bo toplo.

15. Izdelajte obloge za ostre vogale, denimo v garaži ali v šoli.

16. Pri selitvi ne boste več potrebovali nerodnih zaščitnih kroglic pri pakiranju lomljivih predmetov. Stara podloga za jogo zaživi novo življenje kot zaščitnica dragocenosti pri selitvi ali pošiljanju po pošti.

17. Izdelajte igrače za otroke. V podlogo izrežite luknje in ustvarite maske, klobuke, kostume in rekvizite. Narežite podlogo v razne oblike, črke ali igračke, ki bodo plavale v banji ali bazenčku.

18. Postavite odrezani kos podloge pred mačje stranišče in tako preprečite širjenje umazanije.

19. Z narezanimi trakovi zatesnite prepišne vrzeli, slabo tesneča okna ali vrata. Tako boste prihranili energijo!

20. Z odrezanimi kosi podloge obložite trde sedeže pri ogledu športnih prireditev.

21. Kosi podloge vam bodo odlično služili, če jih boste podstavili pod lonce s sobnimi rastlinami. Lahko jih celo oblikujete tako, da se bodo natančno prilegali vsakemu loncu!

22. Podarite podlogo ostarelemu človeku. Naj jo položi ob posteljo, da mu ne bo spodrsnilo, ko se bo spravljal v posteljo ali iz nje.

23. Namestite podlogo med avtomobil in desko za surfanje in tako zaščitite avtomobilski lak pred poškodbami.

24. V vročih dneh položite podlogo čez volan in armaturno ploščo avtomobila, da bosta imela normalno temperaturo, ko se boste želeli odpeljati.

25. Imejte podlogo v avtomobilskem prtljažniku za tiste nenadne piknike. Če jo razgrnete na dno, se špecerija ne bo več vozila sem ter tja po prtljažniku. Dodatna paleta možnih uporab v avtomobilu je omejena samo z vašo domišljijo.

 

Kaj mislite s tem, ko rečete Kupite podlogo in mi bomo posadili drevo?

Vedno je bil naš cilj izdelovati najboljše podloge za jogo na trgu; zelo smo ponosni tudi na to, da je podloga Harmony izdelana iz naravnega kavčuka, obnovljivega vira, da ne vsebuje PVC ali snovi, škodljivih ozonu, in da je izdelana v ZDA, v skladu z zveznimi okoljevarstvenimi zakoni; pa vendar smo čutili, da bi lahko naredili – da moramo narediti – še več! Iskali smo partnerja, ki bi nam pomagal vračati Zemlji in ugotovili, da bo organizacija Trees for the Future ravno prava izbira. Pri tej organizaciji nam je všeč, da sodelujejo z lokalnimi skupnostmi pri projektih, ki so trajnostno naravnani tako z okoljskega kot z ekonomskega vidika. Na ravnajo tako, da bi prišli v neko skupnost, povedali, kaj bodo naredili, potem to naredili in odšli za vedno. Nasprotno, angažirajo lokalno skupnost in tako se začnejo projekti, ki v nekaterih primerih živijo še dolgo potem, ko je organizacija Trees for the Future že zapustila prizorišče. Organizacija si prizadeva razvijati in udejanjati programe, ki izboljšujejo življenjski standard sodelujočih s skrbnim upravljanjem (ne izkoriščanjem) naravnih virov. V okviru našega partnerstva z organizacijo Trees for the Future posadimo eno drevo za vsako prodano podlogo za jogo. Tukaj lahko izveste več o organizaciji Trees for the Future.

 

Tehnične podrobnosti
CENA 68,00 €
TEŽA (kg) 2.200000
PROIZVAJALEC JADEYOGA
BARVA ZELENA
MATERIAL Naravni kavčuk
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 610×1730×4,5
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:PODLOGA ZA YOGO JADEYOGA HARMONY PROFESIONAL - OLIVNO ZELENA 173cm, 4,5mm
Vaša ocena