NIHAJNA MOTIKA 135, VRT OBILJA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
VO-002-001
49,90 €
Čas dobave:
1-3 dni

Posebnost nihajne motike je v nihajnem členu, ki ob potiskanju orodja naprej in nazaj, ostro rezilo vedno usmeri proti tlom. Tako lahko v vzravnani telesni drži tla okopavamo, zračimo ter hkrati spodrežemo korenine plevelom, brez da dvigujemo nihajno motiko od tal. V celoti je robustno izdelana iz nerjavečega jekla (rostfrei). S širino rezila 135 mm je idealna za okopavanje med zasajenimi vrstami zelenjave. Nihajna motika je nasajena na lakirano držalo iz slovenskega jesenovega lesa.

KAJ JE NIHAJNA MOTIKA 135?

Je najhitrejša pri okopavanju tal in pletju plevela. Izjemno robustno izdelana, saj je rezilo in celotni kovinski del izdelan iz nerjavečega jekla. Nihajni člen je dodatno ojačan in zdrži najtežje napore pri delu v trših tleh. Držalo je polakirano in se izjemno lepo rokuje. Jesenov les je dovolj trden, da preverjeno v praksi zdrži tudi največje napore pri delu z orodjem. Oznaka orodja s cifro 135 pomeni širino orodja 135 mm oz. 13,5 cm.

V ČEM JE POSEBNOST NIHAJNE MOTIKE?

Posebnost nihajne motike je v nihajnem členu, ki ob potiskanju orodja naprej in nazaj, ostro rezilo vedno usmeri proti tlom. Torej ne deluje samo v eno smer, temveč zaradi nihajna reže v obe smeri, ko rinemo in vlečemo orodje po tleh. Tako v vzravnani telesni drži tla okopavamo, zračimo ter hkrati spodrežemo korenine plevelom, brez da dvigujemo nihajno motiko od tal. Kot da bi s sesalcem drseli po tleh in za seboj čistili plevel. Plevel odstranimo bistveno hitreje in bret prisilne drže, v primerjavi s klasično motiko.

KAKŠNE SO POZITIVNE LASTNOSTI?

 • Zmanjšamo telesne bolečine, ki so posledica prisiljenih položajev,
 • delamo v vzravnani telesni drži, zaradi česar smo manj utrujeni,
 • preprečujemo telesne poškodbe, ki nastanejo po večjih obremenitvah mišic in sklepov,
 • za kar 10x hitreje odstranimo plevel iz vrtov in njiv,
 • preprečimo rast novega enoletnega plevela,
 • zrahljamo povrhnjico tal, da se le ta ne zaskorji zaradi sonca in dežja.

S širino 135 mm je idealna za okopavanje med zasajenimi vrstami zelenjave. Nasajena je na reees dolgo držalo in vse skupaj meri v dolžino 160 cm.

GARANCIJA NIHAJNE MOTIKE

Takoj ob nakupu izdelka je zagotovljena kar 10-letna garancija na kovinski del in 1-letna garancija na leseni del na funkcionalnost pri uporabi orodja za domačo uporabo.

Če imate z nihajno motiko kakršnekoli težave, smo vedno tukaj, da pomagamo, saj za izdelkom stojimo z vsem svojim srcem. Ponosno oblikovana in izdelana v Sloveniji, plod sodelovanja Vrta Obilja in Boben vrtnih orodij.

TEHNIČNE KARAKTERISTIKE:

 • Material ogrodja: nerjaveče jeklo
 • Material rezila: nerjaveče jeklo
 • Material držala: slovenski jesen, polakiran
 • Skupna dolžina orodja: 160 cm
 • Skupna teža: 1,2 kg
 • Širina rezila: 135 mm
Tehnične podrobnosti
CENA 49,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 1.200000
PROIZVAJALEC VRT OBILJA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 135×26×1600
GARANCIJA (ŠT. LET) 10 let na kovinski del / 1 leto na leseni del
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:NIHAJNA MOTIKA 135, VRT OBILJA
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: