MIKROBIOM-INTERCELL

Na zalogi
Na voljo samo še %1
KODA ARTIKLA
AV-002-004
1-3 dni
Že od 29,90 €

Mikrobiom-Intercell® je edinstven koncentrat bioaktivnih bakterijskih kultur, ki se med seboj dopolnjujejo glede na njihovo vlogo v določenem delu črevesja.

MIKROBIOM-INTERCELL® – PRIJAZEN DO MIKROBIOMA

Mikrobiom-Intercell® je edinstven koncentrat bioaktivnih bakterijskih kultur, ki se med seboj dopolnjujejo glede na njihovo vlogo v določenem delu črevesja. Izbor sevov in njihova koncentracija v izdelku temeljita na najnovejših znanstvenih spoznanjih. V izdelku Mikrobiom-Intercell® se tako nahaja zelo širok spekter kar 33 med seboj dopolnjujočih se bakterijskih sevov iz 6 glavnih rodov in 19 bakterijskih vrst.

Pri izbiri bakterijskih sevov se je upoštevala tako njihova naravna vrstna pestrost kot tudi razmere v posameznem delu črevesja. Izdelku Mikrobiom-Intercell® je dodan tudi inulin, naravna balastna snov iz cikorije. Inulin služi kot hranilna snov za fiziološke črevesne bakterije in je kot tak nepogrešljiv spremljevalec mikrobioma.

MIKROBIOTA – »ORGAN« PRESEŽNIKOV

Človeško črevo je kompleksen ekosistem in življenjski prostor 100 bilijonov (1014) bakterij, ki pripadajo od 100 do 1200 različnim sevom. Združbo teh mikroskopsko majhnih »podnajemnikov« in njihovih dednih zapisov imenujemo črevesni mikrobiom. Število bakterij večkratno presega število telesu lastnih celic, teža te biomase pa znaša med 1,5 in 2,5 kg.

ČREVESNI MIKROBIOM IN ČLOVEK – ŽIVLJENJE V SIMBIOZI

V normalnem primeru človek in črevesni mikrobiom živita v sožitju, ki je vzajemno koristno. Človek mikroorganizmom nudi življenjski prostor in jih oskrbuje s hrano, mikroorganizmi pa v zameno skrbijo z razgradnjo hranilnih snovi, imunski sistem in obrambo pred škodljivimi mikroorganizmi.

MNOŽICA BAKTERIJSKIH SEVOV NAMESTO MONOKULTURE – RAZNOLIKOST 

Zdrav mikrobiom sestavlja množica različnih sevov, pri čemer prevladujejo človeškemu zdravju koristni mikroorganizmi, ki držijo maloštevilne slabe bakterije »v šahu«.

PRIPOROČENO ODMERJANJE:

1 – 2 x dnevno, 1 kapsula ob ali po obroku, z zadostno količino vode. Priporočamo, da Mikrobiom-Intercell jemljete vsaj tri mesece, primeren je tudi za dolgotrajno uživanje.

OPOZORILO:

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

NE MARATE KAPSUL? NI PROBLEMA!

Vse bakterijske kulture v Mikrobiomu so že po naravi obstojne v želodčni kislini (3 ure v pH, ki je višji od 3). Kar pomeni, da tudi brez rastlinske kapsule preživijo prehod skozi želodčno kislino v črevesje. Zato lahko kapsulo tudi odpremo in zaužijemo samo vsebino – po obroku in z zadostno količino vode.

SHRANJEVANJE: 

Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Pri shranjevanju, daljšem od treh mesecev, se priporoča hranjenje v hladilniku. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

MIKROKAPSULIRANJE:

Bakterijske kulture so živa bitja z aktivno presnovo, zato se med dolgotrajnim shranjevanjem lahko pojavi znižanje aktivnosti ali koncentracije vsebovanih mikroorganizmov. Bakterijske kulture, ki se nahajajo v izdelku Mikrobiom-Intercell®, so mikrokapsulirane po inovativnem postopku, kar omogoča, da koncentracija bakterijskih kultur ostane visoka ves čas shranjevanja vse do zaužitja.

Mikrokapsuliranje zagotavlja ovojem bakterijskih celic dodatno trdnost, zato ostaja njihova koncentracija tekom shranjevanja praktično nespremenjena. Mikrobiom-Intercell® je zato stabilen, kakovosten in varen izdelek, kar je pri aktivnih mikroorganizmih še posebej pomembno.

SESTAVINE: 

Bakterijske kulture, inulin, krompirjev škrob, rastlinska kapsula iz hidroksipropil metil celuloze (HPMC), antioksidacijsko sredstvo: askorbinska kislina, sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Inulin: 50 mg

ENA KAPSULA VSEBUJE:

Bakterijske kulture: 15 milijard (15×109) kolonijskih enot

1. Bifidobakterium longum IN-1

12. Lactobacillus brevis IN-1

23. Lactobacillus plantarum IN-2

2. Bifidobakterium longum IN-2

13. Lactobacillus bulgaricus IN-1

24. Lactobacillus reuteri IN-1

3. Bifidobakterium bifidum IN-1

14. Lactobacillus casei IN-1

25. Lactobacillus rhamnosus IN-1

4. Bifidobakterium bifidum IN-2

15. Lactobacillus casei IN-2

26. Lactobacillus rhamnosus IN-2

5. Bifidobakterium breve IN-1

16. Lactobacillus fermentum IN-1

27. Lactobacillus rhamnosus IN-3

6. Bifidobakterium breve IN-2

17. Lactobacillus helveticus IN-1

28. Lactobacillus rhamnosus IN-4

7. Bifidobakterium lactis IN-1

18. Lactobacillus helveticus IN-2

29. Lactobacillus rhamnosus IN-5

8. Bifidobakterium lactis IN-2

19. Lactobacillus helveticus IN-3

30. Lactobacillus salivarius IN-1

9. Enterococcus faecium IN-1

20. Lactobacillus paracasei IN-1

31. Lactococcus lactis IN-1

10. Lactobacillus acidophilus IN-1

21. Lactobacillus paracasei IN-2

32. Propionbacterium freudenreichii IN-1

11. Lactobacillus acidophilus IN-2

22. Lactobacillus plantarum IN-1

33. Streptococcus thermophilus IN-1

Mikrobiom-Intercell je BREZ: glutena, kvasa, laktoze, mlečnih beljakovin, soje, sladil in glazirnih sredstev.

Izdelek je primeren za alergike, diabetike in ljudi s celiakijo. Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora in je zato primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Neto količina: 30 kapsul po 595 mg (= 17,9 g)

Neto količina: 90 kapsul po 410 mg (= 36,9 g)

PROBIOTIK
Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC INTERCELL PHARMA
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:MIKROBIOM-INTERCELL
Vaša ocena