LIPOSOMSKI VITAMIN K2+D3 60ML

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BH-007-003
20,90 €
Čas dobave:
1-3 dni

Liposomi pomagajo prenesti aktivne molekule na mesta delovanja v celicah, kjer telo potrebuje visoko raven določene hranilne snovi. Lipidna dvoslojna membrana liposoma se je zmožna spojiti z drugimi dvoslojnimi membranami, kot je sama plazmalema, in tako prenesti liposomsko vsebino v celice.

Liposomi prenesejo vitamina K2 in D3 naravnost v krvni obtok in v celice. 

Liposomski K2 + D3 (marelica) Ekolife natura, 60 ml

Tekoči prehranski dodatek: vsebuje 90 mcg vitamina K2 in 50 mcg vitamina D3, z naravnim sladilom ksilitol in marelično aromo.
Liposomski vitamin K2+D3 ima povečano biorazpoložljivost.

Sestavine: voda, naravno sladilo ksilitol, emulzija: gensko nespremenjeni sojin lecitin, glicerol, kalijev sorbat (konzervans),  vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), naravna aroma marelice, antioksidant  vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sestavine                     Dnevni odmerek                  RDA%
Vitamin K2                          90mcg                               120%
Vitamin D3                       50mcg/2000 IU                   1000%


RDA- odstotek dnevnega priporočenega odmerka
1 ml vsebuje: 45 mcg vitamina  K2 in 25 mcg/1000IU vitamina D3.

ALERGENI:  vsebuje gensko nespremenjen sojin lecitin
BREZ citrusov, koruze, glutena, riža in kvasa. 

Priporočen odmerek: 1 x 2 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven  dosega otrok. Izdelek ni primeren za otroke do 10 leta.
Pretirana uporaba ksilitola ima lahko odvajalni učinek.

Primerno za vegetarijance.

Proizvedeno v EU za Ekolife natura d.o.o.


Kombinacija vitamina K2* in vitamina D3* prispeva k normalnemu poteku mnogih procesov v človeškem telesu, zlasti kar zadeva ohranjanje zdravih in močnih kosti.

Vitamin K omogoča normalno strjevanje krvi.
Vitamin K pripomore k ohranitvi zdravih kosti.
Vitamin D pripomore k ohranitvi normalnih mišičnih funkcij.
Vitamin D pripomore k ohranitvi zdravih zob.
Vitamin D pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema.
Vitamin D ima pomembno vlogo pri procesu celične delitve.
Vitamin D pripomore k normalni absorpciji/izkoristku kalcija in fosforja.
Vitamin D pripomore k normalnim ravnem kalcija v krvi.
Vitamin D pripomore k ohranitvi zdravih kosti 


 LIPOSOMSKA TEHNOLOGIJA

PREBAVA   

Liposomi sestojijo iz izvlečkov lecitina z vsebnostjo fosfolipidov, kombiniranih z drugimi molekulami, ki jih morda želimo vstaviti. Liposomi so različnih velikosti – od nekaj nanometrov do več deset mikrometrov. Če fosfolipide kombiniramo z vodo, nastanejo mikroskopsko majhne strukture z osrednjim praznim prostorom, v katerem je inkapsulirana voda; v tej vodi pa lahko raztopimo druge molekule, na primer vitamin C ali glutation, za katere želimo, da bi jih telo zlahka absorbiralo. Medtem ko je hidrofilne molekule mogoče zadržati v inkapsulirani  vodi, je hidrofobne kemične snovi mogoče raztopiti v sami membrani in zato so liposomi zmožni prenašati tako hidrofobne kot hidrofilne molekule. Zaradi njihovih edinstvenih lastnostih uporabljamo liposome za formuliranje zdravil, prehranskih dopolnil in kozmetičnih izdelkov.

Liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih gastrointestinalni trakt zlahka absorbira, ob tem pa se sočasno absorbirajo dodatne inkapsulirane molekule. S tem je premagana ovira, na katero naletijo mnogi, sicer koristni izdelki in jih zato telo ne more absorbirati v učinkovitih količinah. Telo pogosto razgradi mnoge kompleksne molekule, preden jih absorbira, ali pa jih absorbira le s težavo in se zato zniža raven absorpcije. Liposomi pa se zlahka absorbirajo, zato z izdelki, inkapsuliranimi v liposomih, dosežemo znatno večje koncentracije v krvi, v primerjavi z nekapsuliranimi izdelki, denimo z običajnimi tabletami. 

Vendar liposomi lahko storijo še več, s tem ko pomagajo prenesti aktivne molekule na mesta delovanja v celicah, kjer telo potrebuje visoko raven določene hranilne snovi. Lipidna dvoslojna membrana liposoma se je zmožna spojiti z drugimi dvoslojnimi membranami, kot je sama plazmalema, in tako prenesti liposomsko vsebino v celice.

Izdelovanje liposomov

liposom

 

Sestavljanje liposomov zahteva veliko energije. Fosfolipidi se povezujejo z vodo, pri čemer dovajamo energijo v nadzorovanem procesu, s sonifikacijo ali z napravo Ultra-turrax®. Tedaj se lipidni mešički formirajo bodisi v enojne ali multiple dvoslojne membrane, ločene z molekulami vode. Ta proces usmerjamo tako, da nastanejo dovolj majhni delci, ki se bodo zlahka absorbirali v krvni obtok.

Tehnične podrobnosti
CENA 20,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
EKOLOŠKO PRIDELANO DA
VEGANSKO DA
BREZ LAKTOZE DA
BREZ GLUTENA DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:LIPOSOMSKI VITAMIN K2+D3 60ML
Vaša ocena