LIPOSOMSKI KOENCIM Q10, 150 ml

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BH-007-302
32,39 €

Liposomski koencim Q10, 150 ml
Prehransko dopolnilo v obliki tekočine: za več celične energije, po 40. letu starosti, velika vsebnost koencima Q 10 v enem odmerku (2000 mg/5ml). Brez nanodelcev, 

 

-  za več celične energije
-  velika vsebnost koencima Q10 v enem odmerku (200mg/5 ml)
-  po 40. tem letu starosti
-  veganski izdelek
-  ne vsebuje nanodelcev
-  brez GMO

 

Primeren za:

 

-  športnike
-  psihično obremenjene ljudi
-  starejše od 40 let

 

Koencim Q10 je prisoten pri številnih procesih v organizmu in je zato prisoten v vsaki celici telesa. POmemben za pravilno delovanje celic, ker sodeluje v procesu nastajanja energije v telesu in nudi zaščito pred prostimi radikali, ki so glavni vzrok za staranje. 

Q10 poskrbi, da se zaužita hrana s pomočjo biokemičnih procesov spremeni v celično energijo, ki jo  telo izkoristi za mišično delo in za presnovne procese. S tem procesom, ki ga uravnava koencim Q10, se ustvari kar 95% telesne energije.


Koencim Q10 ni vitamin, ampak naravna snov, ki jo ustvarja vsaka živa celica.

Do pomanjkanja koencima Q10 pride zaradi:
- naporov
- kroničnih bolezni
- stresa (psihični in fizični)
- preutrujenosti organizma
- škodljivih razvad (kajenje, nepravilna prehrana, izpostavljanje sevanjem,…)
- uporabe statinov 
- starosti (Q10 začne upadati po 25. letu starosti in po petdesetem letu ga je v tkivih za 20 do 60 odstotkov manj kot pri 20-letni osebi)

Liposomski koencim Q10 Ekolife natura, 150 ml
Prehransko dopolnilo v obliki tekočine

Sestavine: voda, emulgator: lecitin (sončnični), sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, etanol (<4,2%), koencim Q10, konzervans: kalijev sorbat, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol);

5 ml vsebuje: 200 mg koencima Q10

Alk.: <4,2 vol.%; Net: 150 ml

Priporočen odmerek: 1 x 5 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka.

Opozorilo: Hraniti izven dosega otrok.  ŽIVILO NI PRIMERNO ZA OTROKE. Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. 

Primerno za vegane.

Po odprtju hranite proizvod v hladilniku, ter ga porabite v dveh mesecih. Pred uporabo pretresite.

 


 

ZAKAJ LIPOSOMSKI VITAMINI?


Posebnost tega vitamina je, da je sam vitamin v liposomu = v kot majhnem mehurčku iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane. S tem dosežemo, da se vitamin zlahka vsrka. Namreč želodec in črevesje zlahka vsrkata liposome, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku, torej  kurkumin. Ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti). Tam, kjer jih potrebujemo.


 

LIPOSOMSKA TEHNOLOGIJA

Liposomi sestojijo iz izvlečkov lecitina z vsebnostjo fosfolipidov, kombiniranih z drugimi molekulami, ki jih morda želimo vstaviti. Liposomi so različnih velikosti – od nekaj nanometrov do več deset mikrometrov. Če fosfolipide kombiniramo z vodo, nastanejo mikroskopsko majhne strukture z osrednjim praznim prostorom, v katerem je inkapsulirana voda; v tej vodi pa lahko raztopimo druge molekule, na primer vitamin C ali glutation, za katere želimo, da bi jih telo zlahka absorbiralo. Medtem ko je hidrofilne molekule mogoče zadržati v inkapsulirani vodi, je hidrofobne kemične snovi mogoče raztopiti v sami membrani in zato so liposomi zmožni prenašati tako hidrofobne kot hidrofilne molekule. Zaradi njihovih edinstvenih lastnostih uporabljamo liposome za formuliranje zdravil, prehranskih dopolnil in kozmetičnih izdelkov.

Liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih gastrointestinalni trakt zlahka absorbira, ob tem pa se sočasno absorbirajo dodatne inkapsulirane molekule. S tem je premagana ovira, na katero naletijo mnogi, sicer koristni izdelki in jih zato telo ne more absorbirati v učinkovitih količinah. Telo pogosto razgradi mnoge kompleksne molekule, preden jih absorbira, ali pa jih absorbira le s težavo in se zato zniža raven absorpcije. Liposomi pa se zlahka absorbirajo, zato z izdelki, inkapsuliranimi v liposomih, dosežemo znatno večje koncentracije v krvi, v primerjavi z nekapsuliranimi izdelki, denimo z običajnimi tabletami.

Vendar liposomi lahko storijo še več, s tem ko pomagajo prenesti aktivne molekule na mesta delovanja v celicah, kjer telo potrebuje visoko raven določene hranilne snovi. Lipidna dvoslojna membrana liposoma se je zmožna spojiti z drugimi dvoslojnimi membranami, kot je sama plazmalema, in tako prenesti liposomsko vsebino v celice.

Izdelovanje liposomov

Sestavljanje liposomov zahteva veliko energije. Fosfolipidi se povezujejo z vodo, pri čemer dovajamo energijo v nadzorovanem procesu, s sonifikacijo ali z napravo Ultra-turrax®. Tedaj se lipidni mešički formirajo bodisi v enojne ali multiple dvoslojne membrane, ločene z molekulami vode. Ta proces usmerjamo tako, da nastanejo dovolj majhni delci, ki se bodo zlahka absorbirali v krvni obtok.

Tehnične podrobnosti
CENA 32,39 €
NOVO DA
EKOLOŠKO PRIDELANO DA
VEGANSKO DA
BREZ LAKTOZE DA
BREZ GLUTENA DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete: LIPOSOMSKI KOENCIM Q10, 150 ml
Vaša ocena