The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Tempeh je tradicionalni sojin proizvod iz Jave, Indonezija. Narejen je s fermentacijo sojinih zrn s pomočjo bakterij in bele plesni, zato njegov vonj malo spominja na sir Brie. Za razliko od tofuja, ki ni fermentiran, tempeh vsebuje še vrsto hranilnih snovi in je super zdrava hrana, polna beljakovin (kar 19%) in mineralov (velik delež izkoristljivega kalcija, železo in veliko magnezija). Je tudi veganski vir vitamina B12. Tempeh je bolj suh kot tofu in je narejen iz celih sojinih zrn, ki jih plesen poveže v nekakšen čvrst kolač. Surov tempeh nima preveč prijetnega okusa, je blago kiselkast in suhe teksture. Zelo hitro in preprosto pa ga spremenimo v izjemno okusno prilogo ali glavno jed, če ga narežemo in popečemo na sezamovem olju do zlato-rumene barve in hrustljave teksture. Ker ni slan, ga samo še prelijemo s sojino omako in uživamo v vrhunskem okusu te izjemno zdrave jedi, ki mora najti svojo pot predvsem na krožnike veganov, saj je odličen, zdrav in zelo hranilen nadomestek za meso. Sestavine: Organska riževa moka, Rhizopus oligosporus culture vir: https://www.facebook.com/TrgovinaKitajskiVrt/posts/708904385846558
Uporaba: 250 g sojinih zrn namakajte čez noč, zavrite in zlijte vodo. Kuhano sojo nato inokulirajte z 0,1 g kulture tempeha. Oblikujte v želeno obliko in pustite, da se dozori v sterilnem okolju pri 28°C 24 ur.
SKLADIŠČENJE V HLADILNIKU! Hranite jo v hladilniku za redno uporabo. Za dolgoročno konzerviranje lahko zamrznete.