KUHINJSKA STISKALNICA ZA OLJE YODA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
YODA HOME PRO
Že od 399,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Yoda kuhinjska stiskalnica za hladno stiskanje olj je novost v svetu in pri nas. Njena prednost zelo enostavna uporaba, dober izkoristek in širok spekter sestavin iz katerih je mogoče stiskati olje:
- semena: lan, sezam, črna kumina, konoplja, sočnica, buča, ...
- oreščki: oreh, lešnik, mandelj, ...
- peške: grozdje, marelica, ....

Yoda je prva zanesljiva stiskalnica za olja, ki je namenjena za domačo uporabo. Stiskalnica je kompaktna, ima močan motor in vse značilnosti velikih, zajetnih, industrijskih stiskalnic za olja. Zasnovana je tako, da je trpežna in daje odlične rezultate, kar vam omogoča pripravo lastnih hladno stiskanih olj, v udobju vašega doma. Učinkovitost se giblje med 30 in 80%, odvisno od sestavin, ki jih vstavite in njihove vsebnosti olja.


Ima sedem prednastavitev, ki olajšajo vaše delo. Z gumbom na desni strani izberete prednastavljeni program , ki bo poskrbel, da se bodo nastavitve stiskalnice prilagodile sestavinam, z namenom, da bo dosežen maksimalen učinek. Prednastavitve so: arašidovo, sezamovo, sončnično, repično, laneno seme, orehi, mešano.


Vsaka nastavitev ustreza eni od pogostih sestavin, ki se lahko stisne v olje. Če vaših sestavin ni na seznamu, potem lahko uporabite prednastavitev "mešano". Prednastavitve se med seboj razlikujejo, ker tekstura sestavine in vsebnost olja določa temperaturo, ki se uporablja za ogrevanje cilindra in pritisk stiskanja, ki je potreben. Stiskalnica Yoda je namenjena za hladno stiskanje olja. Kar dobite je ekstra deviško olje, ki ima temperaturo manj kot 40 Celzija.


Vendar pa preostanka ne moremo odstraniti vedno takšnega kot je, ker bo v primeru, da je sestavina zelo trda, stiskalnica Yoda segrela cilinder in vijak pri izhodu do 100°C, da bi lahko odstranila ostanke. Glede na sestavine, se čas, ki je potreben za stiskanje olja iz 100 g sestavin giblje med 3 in 5 minut (na primer čas za stiskanje olja iz sezama je krajši od tistega, ki je potrebna za orehe). Ker stiskalnica uporablja tehnologijo hladnega stiskanja je olje, ki pride ven, čisto nerafinirano olje, ki ohranja vsa dragocena hranila: encime, vitamine, minerale, maščobne kisline, itd


Še več, ohranja naravni vonj in okus, tako boste še izboljšali vašo hrano ali okus solate. Sveže olje ni bistro, ima tudi sedimente, ki se posedejo na dno posode. Yoda lahko stiska olje iz: sončničnih semen, bučnih semen, arašidov, orehov, lešnikov, macadamia oreščkov, sezama, lanenih semen, Chia semen, konoplje, dehidriranega kokosa ali surovih oljk.


 

Kaj je mogoče stisniti z YODA stiskalnico?

 

Hladno stiskano olje se lahko uporablja kot prehransko dopolnilo, za kuhanje v solatnih prelivih, marinadah, pecivu; za nego kože, masaže, aromaterapijo, v kozmetiki, itd.

Ste že slišali, da lahko hladno stiskano olje izboljša vaše splošno zdravje in kvaliteto vašega življenja? Za tiste, ki iščejo optimalno zdravje, so zanimiva prav vsa hladno stisnjena olja, ki pa morajo biti čimbolj sveža. Zaradi redkih snovi, ki jih vsebujejo, imajo prenekatera neverjetne učinke pri zdravljenju ali izboljšanju različnih bolezni ali stanj.

Radi bi vam dali nekaj namigov o tem, katera olja so zaradi svojih lastnosti še posebej zanimiva:


Sončnično olje ima visoko vsebnost lecitina, zaradi česar je idealeno za živčni sistem. Vsebuje pomembne količine vitaminov A, D in E ter nekatere poli nenasičene maščobne kisline, ki pomagajo zniževati holesterol. Pomirja kožo, ohranja zdrav in mladosten videz ter zagotavlja močne kosti tudi v kasnejših letih. Vsebuje tudi minerale in druge snovi, ki krepijo imunski odziv in uravnavajo hormone.


Za bučno olje je znano, da ima velik vpliv na prostate in da je dobro zdravilo za tiste z visoko stopnjo holesterola. Bučno olje se uporablja za zdravljenje cistitisa, pomaga ledvicam, blaži artritis, povečuje proizvodnjo mleka pri doječih materah, itd. Vsebuje veliko koristnih maščobnih kislin in rastlinskih sterolov in je naravno zdravilo za reproduktivne organe in sečila. Znano je, da vpliva na ledvični pesek in oblikovanje kamnov, ker zmanjšuje vrednosti nekaterih snovi, ki vplivajo na nastanek kamna. Uporablja se za gastritis in odpravljanje črevesnih zajedalcev, – glist in trakulj. Maščobne kisline in rastlinski steroli vplivajo tudi na znižanje slabega holesterola LDL in povečanje lipoproteinov visoke gostote (HDL) – dober holesterol. Vsebuje visoko raven vitamina A in E, ki sta bistvena za vašo kožo.


Laneno olje je je tekoče zlato. Najbolj dragoceno med olji, hkrati pa najbolj občutljivo na oksidacijo. Zato ga moramo uživati čimbolj svežega. Odlične lastnosti ima zato, ker je naravni vir poli nenasičenih maščobnih kislin, kot so linolna (LA) in alfa linolenska kislina (ALA), ki je surovina za tvorbo Omega 3, za katerega je znano, da se zmanjša otekline in vnetja v telesu. Laneno olje je edino olje, ki ima več Omega 3 kot 0mega 6 maščob. Zato je odlično za uravnavanje ravnovesja maščob v prehrani. Ker pomaga dovajati celicam kisik, se ga uporablja kot edino olje v Gersonovi terapiji in je osnova oljno-proteinski terapiji po dr.Budwig. Obe terapiji imata zelo dobre rezultate pri zdravljenju raka in množici kroničnih bolezni. Uporablja se za zdravljenje revmatoidnega artritisa in visokega holesterola. Preizkušeno je tudi pri zdravljenju osteoartritisa, anksioznosti, benigne prostate, hiperplazije, vaginalnih infekcij, suhih oči, ateroskleroze, visokega krvnega tlaka in drugih bolezni srca, sladkorne boleni in ADHD. Nekateri ljudje uporabljajo laneno olje kot odvajalo, za hujšanje, ali za preprečevanje raka dojke in raka prostate. Laneno olje pomirja kožo, pomaga pri celjenju in mehča trdo kožo.


Orehovo olje ima pomembno vlogo pri ohranjanju prehodnih krvnih žil, je tudi zelo bogato z minerali v sledovih kot so selen, magnezij, cink, fosfor, železo, kalcij, itd. Uravnava vse telesne funkcije, vsebuje veliko Omega 3, vitamina B1, niacina, vitamina E in melatonin. Uživanje izboljša splošno zdravstveno stanje in krepi odziv imunskega Sistema. Orehovo olje dela čudeže na vaših laseh, ker rastejo hitreje, so močnejši in bolj sijoči. Upočasni proces staranja in krepi telesne funkcije s pomočjo antioksidantov nevtralizira delovanje prostih radikalov in preprečuje poškodbe celic. V kulinariki ga uporabljamo kot preliv za solate in marinade.


Konopljino olje vam lahko pomaga preprečiti ali premagati veliko hudih bolezni. Najbolj dragocene sestavine so Omega 3 (alfa-linolenske kisline), 6 (linolna kislina) in 9 mono in poli-nenasičene maščobne kisline, ki so v konopljinem olju v popolnem razmerju. Vsebuje tudi redek protein globulin edestin, ki je zelo podoben globulinu, ki ga najdemo v človeški krvni plazmi. Ta se uporablja za zdravljenje pljučnih bolezni – astma ali tuberkuloza, kožnih bolezni, kot so ekcem ali kožni izpuščaji, izpadanje las, neplodnost, splav, sindrom razdražljivega črevesja, kolitis, artritis, itd)


Specifikacija:

  • Napetost: 230 V, 50 Hz
  • Moč motorja: 180 W
  • Moč grelca: 300 W
  • Tehnologija: Hladno stiskanje z vijakom
  • Izhod stiskalnice: Ogrevan cilinder in vijak na izhodu
  • Nadzor delovanja: CPU, ECB, temperaturni senzor in zaščita pred pregrevanjem
  • Dimenzije: 355x178x265 mm
  • Teža: 6.8 kg
Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 6.800000
PROIZVAJALEC YODA
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 355x178x265
MOČ (W) 480
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 5/3
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KUHINJSKA STISKALNICA ZA OLJE YODA
Vaša ocena