KUHINJSKA STISKALNICA ZA OLJE YODA AFFORDABLE - BELA

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
OS-001-010
299,00 €

Yoda kuhinjska stiskalnica za hladno stiskanje olj je novost v svetu in pri nas. Njena prednost zelo enostavna uporaba, dober izkoristek in širok spekter sestavin iz katerih je mogoče stiskati olje:
- semena: lan, sezam, črna kumina, konoplja, sočnica, buča, ...
- oreščki: oreh, lešnik, mandelj, ...
- peške: grozdje, marelica, ....

Stiskalnica Yoda Affordable je zasnovana in izdelana tako, da vam bo pomagala spremeniti prehranjevalne navade in olajšati prehod k bolj zdravemu in srečnemu življenju. Bistvo je v tem, da lahko sami stiskate olje v udobju lastnega doma, z revolucionarno napravo, ki je zanesljiva in zelo enostavna za uporabo, hkrati pa cenovno dostopna. Večina olj, ki so na voljo v običajnih trgovinah, je močno predelanih; proces predelave pa uniči hranilne snovi. Rafinirano olje je čisto in brez usedlin. Po videzu ni niti malo podobno hladno stisnjenemu olju in seveda nima niti enake prehranske vrednosti. Olja uporabljamo prav vsak dan, bodisi za pečenje v ponvi ali za izboljševanje okusa solat. Kakovostno olje napravi jedi okusnejše, dobro pa vpliva tudi na naše telo; zakaj torej ne bi uporabljali najboljšega, kar je na voljo? Deviško, hladno stisnjeno olje je zmožno z močjo, ki jo je narava vgradila v semena in oreščke, omiliti ali odpraviti razne zdravstvene težave. Yoda Affordable je zdaj na voljo vsem, ki želite in nameravate živeti dlje, bolj zdravo in bolj srečno.

Yoda Affordable je vsestranska naprava, ki zmore stisniti olje iz sončničnih, bučnih, makovih, lanenih, sezamovih in konopljinih semen, zatem iz orehov, lešnikov, arašidov, mandljev, makadamije, indijskih oreščkov itd. Ni vam treba brati priročnikov, da bi se naučili upravljati to napravo, saj je vse izredno preprosto. Samo vstavite sestavine in pritisnite gumb Start. Napravo očistite tako, da zgolj odstranite vse kovinske sestavne dele, jih očistite s priloženimi pripomočki in jih nato daste sušit.

Izkoristek naprave lahko doseže tudi 75 odstotkov. To pomeni, da masa iztisnjenega olja znaša kar 75 odstotkov mase vhodnih surovin, seveda odvisno od njihove vrste. Vsebnost olja se razlikuje glede na vrsto semen ali oreščkov, zato je izkoristek pri nekaterih večji kot pri drugih. Na primer, pri orehih bo izkoristek boljši kakor pri enaki količini lanenih semen.

Naša stiskalnica ne uporablja kemičnih topil ali visokih temperatur za obdelavo semen in oreščkov, zato iz nje priteče deviško, naravno olje, v katerem se ohrani kar največ hranilnih snovi iz semen in oreščkov. Takšno olje kategoriziramo kot hladno stisnjeno olje, saj temperatura olja pri iztoku v nobenem trenutku ne preseže 40 stopinj Celzija. Ostanki, tropine, se izločijo iz naprave s pomočjo sistema, ki segreje izrivalni valj do 80 stopinj, zato da se trda gošča zmehča. Vendar to niti najmanj ne vpliva na iztisnjeno olje; naprava ohrani vse najboljše, kar je narava vgradila v semena in oreščke: encime, vitamine, minerale, maščobne kisline itd.

Odvisno od izbranih surovin, je za obdelavo 100 g potrebnih od 3 do 5 minut. Na primer, sezam boste obdelali hitreje kot enako količino orehov. Naprava ne potrebuje vzdrževanja; po vsakem stiskanju semen ali oreščkov jo je treba le temeljito očistiti. 

Specifikacija:

  • Napetost: 230 V, 50 Hz
  • Moč motorja: 125 W
  • Moč grelca: 375 W
  • Tehnologija: hladno stiskanje z vijakom
  • Izhod stiskalnice: ogrevan cilinder in vijak na izhodu
  • Nadzor delovanja: centralna procesna enota, elektronska varovalka in termična zaščita
  • Dimenzije v mm (DxŠxV): 300x180x350
  • Teža: 4,8 kg

 

Kaj je mogoče stisniti z YODA stiskalnico?


Tehnične podrobnosti
CENA 299,00 €
TEŽA (kg) 4.800000
PROIZVAJALEC YODA
BARVA BELA
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 300 x 180 x 350
MOČ (W) 650
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 5/3
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KUHINJSKA STISKALNICA ZA OLJE YODA AFFORDABLE - BELA
Vaša ocena
Preveri, kako se ta izdelek uporabi za sledeč recept: