KOMPLET TREH KNJIG JOHANNE BUDWIG

Na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-060-001
1-3 dni
39,00 €

Rodila se je 30. septembra 1908 v Nemčiji in umrla 19. maja 2003 v zavidljivi starosti 94 let v Freudenstadtu. Študirala je farmacevtsko kemijo in fiziko in diplomirala iz obeh vej znanosti leta 1936, oziroma 1938. Takrat je bila znanstvena asistentka vodilni avtoriteti za kemijo maščob Hansu Paulu Kaufmannu (1889 -1971) na univerzi v Münstru. Na začetku 2. svotovne vojne (1939) je vodila vojaško bolnišnico s pet tisoč posteljami.

Sedemkrat je bila predlagana za Nobelovo nagrado. Njej gre zasluga za prepoznavanje različnih maščobnih kislin v maščobah (prej nismo vedeli, iz katerih maščobnih kislin so določene maščobe sestavljene). Pretežni del življenja je posvetila raziskovanju vpliva maščob na zdravljenje tumorjev. Njene terapije so se pokazale kot izjemno uspešne. Nemška zavarovalnica svojim zavarovancem celo priznava del stroškov njene terapije proti raku. Skoraj do konca življenja je sodelovala pri zdravljenju obolelih z rakom in raziskovanju te bolezni. 

Njena dieta je danes sestavni del celostnega zdravljenja v mnogih klinikah, ki so zelo uspešne pri zdravljenju raka. Njen pogled na raka je celosten in zajema tako fizične kot tudi bolj subtilne ravni našega bivanja. Vredno se je seznaniti z njenimi ugotovitvami.

Rak problem in rešitev

V tej knjigi so odkritja, ki bodo izboljšala vaše védenje o tem zdravstvenem problemu.

Pri razlagi je dr. Budwigova upoštevala misel, ki pravi: »Če nekdo nekaj odkrije, a tega ne zna razložiti navadnim ljudem, ni odkril ničesar.« Zato upamo, da boste knjigo zlahka razumeli.

V knjigi je tudi intervju Lotharja Hirneseja z Johanno Budwig iz leta 1998, pa tudi nekatera pisma njenih pacientov (vsa originalna pisma brez izjem hrani nemški založnik).

 

Če vzamemo pojav raka pod drobnogled, mora obstajati nek odnos med boleznijo in hrano. Še nihče pa ni pokazal jasnih smernic za napredek pri boju proti raku.

Vse več poskusov, da bi v boju proti raku lahko dosegli uspeh, in z druge strani vse večje število obolelih za rakom so postali vsakdanja resničnost. Seznam rakotvornih snovi raste iz leta v leto in zdravila iščejo vse bolj intenzivno. Dejstvo je, da je cilj zdravljenja vseh vrst raka preprečevanje rasti celic. To je pomemben dejavnik v vsej karcinogenezi, a tudi neuspeh vsake terapije, saj se človeški organizem ne more prilagoditi. 
Pomanjkanje večkrat nenasičenih maščobnih kislin ohromi številne življenjske funkcije. Najprej nam omejuje dostop vdihanega zraka. Brez zraka ali hrane ne moremo živeti, kot tudi ne moremo živeti brez maščobnih kislin, kar je bilo že zdavnaj dokazano. Nobena žleza (jetra, trebušna slinavka, žleze v zgornjem delu telesa ali katera koli druga žleza) brez nenasičenih maščob ne more tvoriti sluzi.

Ko se celica deli, je njena površina večja in mora zato nujno vsebovati dovolj snovi z maščobnimi kislinami, da bi se lahko razdelila in dokončno ločila od izvorne celice.

Zato dr. Budwigova odločno svari pred degeneriranimi nenasičenimi maščobami, ki v procesu predelave postajajo transmaščobne kisline. Zaveda se tudi pomena kakovosti olja. Vendar dejstvo, da hitro oksidira, ne pomeni, da gre za slabo živilo. Korenčkov ali pesni sok, ječmenova ali pšenična trava so med najboljšimi antioksidanti, ki jih poznamo, vendar le pod pogojem, da jih zaužijemo takoj, ko jih pripravimo. Že po nekaj minutah oksidirajo in v telesu ne delujejo več kot antioksidanti. A zaradi tega nihče ne reče, da je korenčkov ali pesni sok strupen. Enako velja za laneno olje in sveže zmleto laneno seme. Če ga boste pravilno izbrali in pravilno uporabili, trdno verjamem, da bo učinkovalo. 

V intervjuju je na vprašanje kaj priporočate ljudem, ki iz ideoloških ali osebnih razlogov nočejo jesti sveže skute, odgovorila:

zelo znan švedski profesor, predstojnik zdravilišča za biološke terapije, ki je z mojim načinom zdravljenja zelo dobro seznanjen, me je poklical, ker so ga prosili, da bi zdravil predsednika Billa Clintona. Opozorili so ga, da Clinton ne jé skute. Nisem mu dala nobenega nasveta, lahko pa vam zagotovim nekaj: nikoli še nisem imela pacienta, ki ne bi mogel jesti skute z mojo oljno-proteinsko dieto. 
Čeprav je Johanna Budwig dokazala, da si brez prehrane bogate z nenasičenimi maščobnimi kislinami ne moremo predstavljati zdrave celične membrane in zdravega hemoglobina, ki prenaša kisik, teh odkritij pri zdravljenju tumorjev ne upoštevajo.

Čeprav je Otto Warburg (Nobelovec za medicino 1931) že v prvi polovici prejšnjega stoletja dokazal, da rakava celica ne more živeti brez svoje hrane – sladkorja, ali ste kdaj slišali, da zdravnik bolnikom s tumorjem odsvetuje uživanje sladkorja – še posebej rafiniranega?« 
Dr. Johanna Budwig je življenje posvetila raziskovanju in dokazovanju škodljivosti sodobne prehrane. Njena odkritja so spremenila tok bolezni mnogim ljudem. Vendar je gospa ostala skromna in predana hudo bolnim do konca. Izjavila je: »Nikoli ne bi zatrjevala, da zdravim rakava obolenja z oljno-proteinsko dieto, čeprav dobivam mnogo priznanj za moje delo od priznanih strokovnjakov. Na kliniki v Helsinkih imajo čez 90-odstotno uspešnost pri zdravljenju raka z mojo metodo, ki je bila dosežena, ko je odpovedala alopatija. To je potrdil celo profesor Halme.«

Obseg: 130 strani

 

Oljno-proteinska kuharica

Raznovrsten in praktičen vodnik do zdrave prehrane. 

Odločitev za zdravo hrano je eden izmed primarnih vzvodov organizacije življenja. To je bistveno bolj pomembno, kot je večina zahodnjakov pripravljena priznati.

Če celica ne diha, ji ne morejo pomagati nobena hranila. Kako vnesti kisik v celico, je navdihovalo dr. Budwigovo dolga desetletja. Njen način prehranjevanja je del holističnega zdravljenja na mnogih klinikah.

 

Ta enkratna in preprosta kuharica je nastala na podlagi znanstvenih načel fizike in medicine. Dr. Budwigova je skoraj vse življenje posvetila razlaganju svojih preprostih resnic kako visoko nenasičene maščobne kisline v kombinaciji z visoko kakovostnimi proteini (beljakovinami) - v katerih se te maščobe raztapljajo - preprečujejo in odpravljajo toksičnost in nabiranje strupenih snovi v telesu. 
Odkrijte, kako lahko uporabite zdravilno moč lanenega olja za presenetljivo okusne jedi.

Spoznajte dobre in slabe maščobe in kako jih uporabljamo pri pripravi hrane.

Recepti za mlade in mlade po srcu, ki okrevajo po boleznih in športnike.

Naučite se izbirati prehransko pomembna živila.

Pripravite zdrave sladice za vso družino.

Odkrijte, kako povrneta sveža skuta in laneno olje moč in energijo.

Prava izbira in uporaba maščob je izjemnega pomena. Recepti v knjigi niso namenjeni samo bolnim, so preprosto zdrav način prehranjevanja, kar zelo vpliva na dobro počutje.

Starši, ne dajajte otrokom sladkarij (piškotov, bombonov, čokolad, slanega peciva) ker vsebujejo ogromno škodljivih in biološko nič vrednih maščob in sladkorja. Ponudite jim oreške s suhim sadjem, sveže sadje, zdrave sladice, ki ste jih sami pripravili. V knjigi je veliko receptov, naj vam ne bo odveč sami pripraviti okusne jedi. Če se prehranjujete v restavracijah sigurno zaužijete preveč napačnih in pregretih maščob, soli, …

Obseg 180 strani

 

Laneno olje

Resnična pomoč pri artritisu, srčnem infarktu, raku in drugih boleznih 
»Med vsemi maščobami, ki sem jih raziskovala, so tiste v lanenem olju, v kombinaciji z mlečnimi proteini, ustvarjale največji energijski potencial ter omogočale celicam ohraniti več fotonov sončne energije, kot katera druga snov.«

 

Kako je mogoče, da lahko maščobe povzročijo nastanek tumorjev, lahko pa jih tudi odpravijo?
Kako je mogoče, da lahko maščobe povzročijo srčni infarkt in ga obenem preprečijo?
So vse maščobe enake? Kaj je nenasičena maščoba?

Gibanje na svežem zraku in naravna hrana je nedvomno nekaj najboljšega. Toda če ne razumemo delovanja maščob nam vse skupaj nič ne pomaga.

Presnova maščob tako močno vpliva na pomembne življenjske funkcije vsakega organa, vsakega življenja, da se ne smemo sprijazniti s pomanjkanjem nenasičenih maščob. Presnova maščob vpliva na vse organe. Vsak bolnik, ki ga mučijo težave z jetri ali žolčem, natančno ve, kako se počuti po zaužitju maščob. Zdravnik mu svetuje, naj uživa manj maščob, saj ve, da jih bolnik ne more prebaviti. Če pa bi mu predpisal koristne maščobe, to je visoko nenasičene maščobe, ne bi imel nikakršnih prebavnih težav. Številni vrhunski strokovnjaki so osupli in jih moti dejstvo, da je mogoče resna obolenja pozdraviti s skuto in lanenim oljem. 

V knjigi boste prebrali:

1. Zakaj maščobe upravljajo delovanje človekovega telesa.

2. Kako bo laneno olje koristilo vašemu telesu.

3. Razliko med nasičenimi in nenasičenimi maščobami

4. Kako elektroni in fotoni delujejo v človekovem telesu.

5. Oljno-proteinsko dieto.

6. Zakaj je človeško telo lahko nesposobno presnoviti maščobe in kako lahko to spremenite. 

Obseg strani: 84

Tehnične podrobnosti
CENA 39,00 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMPLET TREH KNJIG JOHANNE BUDWIG
Vaša ocena