KOMOMIO - MLIN NA KAMNE

Ni na zalogi
Na voljo samo še %1
KODA ARTIKLA
KOMOMIO
1-3 dni

KomoMio je nov mlin podjetja Komo. S svojimi 360 W lahko melje tudi koruzo, stročnice... Na voljo v različnih barvnih kombinacijah. Izdelan iz masivnega lesa in iz recikliranega materiala Arboblend®- a.

Mlini KoMoMio so res barviti. Mlini v šestih barvah ne zagotavljajo samo barve v vaši kuhinji, temveč predvsem sveže mleta žita vsak dan. To pomeni: precej več hranilnih snovi in boljši okus. KoMoMio bo popoln spremljevalec s svojimi močnimi 360 vati za začetnike in profesionalce. Inovativne niso samo trendovske barve, temveč tudi kombinacija trdega lesa in Arboblend®- a, inovativnega materiala za recikliranje. 

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro - vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dobro posušene) in razne druge začimbe ali kavo.

In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Mlin KoMoMio je glede na moč, kakovost in garancijo zagotovo najcenejši mlin na trgu. Tako si lahko vsako gospodinjstvo privošči mlin, ki bo naredil revolucijo v kuhinji.

Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

S kompletom rezervnih kamnov za mline, ki ga lahko dokupite kot dodatno oremo, lahko mlin za žita spremenite v mlin za začimbe, ali mlinček za kavo ali celo v mlin za mletje brezglutenskih žit.

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Velikost gospodinjstva: 3 do 5 oseb
  • Prostornina lijaka: 1200 g
  • Izkoristek motorja: 360 W
  • Glasnost: cca 70 dB
  • Teža: 8 kg
  • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 160x165x375
  • Višina izhoda za moko: 130 mm
  • Premer mlinskega kamna: 85 mm
  • Mlinski kamen: korund keramika (ni potrebno vzdrževanje)
  • Barve: bel, črn, moder, rdeč, rumen, turkizno zelen
  • Garancija: 12 let

Mlin ni primeren za mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

PREDSTAVITEV MLINA

ČIŠČENJE MLINA

mehka_ita
trda_ita
zeli_a
stro_nice
kava

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant (ne na najfinejši stopnji), riž (rjav riž, ne parboild), šipkova semena

Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

Vse sorte praženih zrn kave  (opomba: prenos okusa na brusne kamne, priporočljivi so zamenljivi mlinčki)

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 7.000000
PROIZVAJALEC KOMO
MODEL ARTIKLA KOMOMIO
MATERIAL Masivni les in Arboblend
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...
NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 160x165x375
MOČ (W) 360
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMOMIO - MLIN NA KAMNE
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: