KOMO MLIN NA KAMNE MAGIC

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-001-003
5-14 dni
395,00 €

Brezkompromisno modern in prekrasno sijoč. Mlinček Magic združuje plemeniti duh skupaj z delavnostjo mlinčka Fidibus 21. Čudovito praktičen za kuhinjo in vsakega, ki ima rad sijoče dodatke. Ta mlinček je izdelan iz masivnega bukovega lesa (z impregnirano površino) in brušenega nerjavečega jekla, nerjaveča posoda za žito.

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji.
Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo.
In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Opomba:

Mehanizem za mletje (komora za mletje in brusilni kameni) je zamenljiv. Lahko ga zamenjate s kompletom rezervnih kamnov za mletje, ki so na voljo kot dodana oprema. Tako lahko mlin za žito spremenite v mlin za začimbe.
Če bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni. Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina lijaka: 850 g
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: cca 70 dB
  • Teža: 6,6 kg
  • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 163x203x250
  • Višina izhoda za moko: 138 mm
  • Mlinski kamen: korund/keramika, brezstopenjsko nastavljiv
  • Garancija: 12 let

Mlin ni primeren za kavo, stročnice (čičerika), trda žita (riž, koruza), mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

PREDSTAVITEV MLINA

ČIŠČENJE MLINA

mehka_ita
zeli_a

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

Tehnične podrobnosti
CENA 395,00 €
ČAS DOBAVE 5-14 dni
TEŽA (kg) 1.000000
PROIZVAJALEC KOMO
IZBRANA BARVA BUKOV LES
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
PRIPOROČAMO ZA Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.
NI PRIMEREN ZA Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 163x203x250
MOČ (W) 250
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 75
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMO MLIN NA KAMNE MAGIC
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: