The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Vsi KoMo mlini imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlina je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.
Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlini proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Komercialni mlini imajo 2 letno garancijo.
Mlin Jumbo je iz masivnega lasa bukve in je namenjen trgovinam z zdravo prehrano in manjšim pekarnam. Z njim lahko meljete neprekinjeno 40 minut, kar zadostuje za 25 kg žita. Ker ima vgrajeno toplotno varovalko, se bo po tem času motor samodejno ustavil. Po eni uri premora lahko z mletjem nadaljujete. S krmilno ročico lahko nastavljate stopnjo grobosti moke. Mlin Jumbo omogoča mletje vseh vrste žita. Poleg tega je opremljen z napravo za pritrditev vrečke na izhodu za moko.
Mlin ni primeren za mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
PREDSTAVITEV MLINA
ČIŠČENJE MLINA
Kaj lahko meljemo?
Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)
Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant (ne na najfinejši stopnji), riž (rjav riž, ne parboild), šipkova semena
Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan
Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob
Vse sorte praženih zrn kave (opomba: prenos okusa na brusne kamne, priporočljivi so zamenljivi mlinčki)