KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS XL PLUS

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-001-008
719,00 €
Čas dobave:
14 tednov

Neverjetno hiter in močan. Mlinček Fidibus XL PLUS lahko v istem času naredi dvojno količino moke kot manjši modeli Fidibus-a. Odličen za velike kuhinje in vse navdušence. Ta mlinček je izdelan iz masivnega bukovega lesa (z impregnirano površino).

Opis proizvajalca

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena

Izredno močan mlinček iz masivnega bukovega lesa je opremljen s 600 watnim industrijskim motorjem, ki je sposoben zmleti 200 g rahle moke v minuti. Posoda ima prostornine za 1200 g zrnja, kar je dovolj za pripravo dveh velikih hlebcev. Z obratom posode za žito si izberite željeno grobost mletja. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, rž, riž, ječmen, ajda, proso, pira in koruza.

Električni mlin za žita Komo Fidibus XL PLUS je opremljen z visoko zmogljivim 600 W industrijskim motorjem, ki omogoča tudi neprekinjeno mletje več ur, celo dni. Komo Fidibus XL PLUS je profesionalna verzija znamenitega mlina Fidibus XL. V testu je bilo pri naj bolj fini nastavitvi mletja v enem kosu zmleto 1000 kg pšenice! Pri tem je mlin deloval 83 ur (približno 3,5 dni) in se ni nikoli ustavil!

Fidibus XL PLUS je zmagovalec testa: Mlin Komo Fidibus XL Plus je prejel z oceno "zelo dobro" v izdaji 06/2013 z "Home & Garden testa". Med vsemi testiranimi mlini je bil mlin Komo Fidibus XL PLUS zmagovalec in je prejel najvišjo oceno "zelo dobro ". V tem testu, so bili testirani vsi 600-vatni mlini s hitrostjo vsaj 200g moke na minuto od različnih proizvajalcev. Komo Fidibus XL PLUS je bil ocenjen v tem primerjalnem testu z oceno "v vseh testnih najboljši rezultati mletja".

Opomba:

Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Priporočamo za:

pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...

Ni primeren za:

mastna semena in mokre materiale Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 200 g/min
  • Prostornina posode: 1200 g
  • Premer mlinskega kamna: 85 mm
  • Moč motorja: 600 W
  • Glasnost: ca. 72 dB
  • Teža: 11,6 kg
  • Višina izhoda za moko: 225 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 410x180x180
  • Garancija: 12 let


weichgetreide    hartgetreide   ölsaaten  Gewürze   hülsenfrüchte   kaffee

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

Čiščenje mlinčka z rižem: 

Pregled mlinov in kosmičnikov: 

Video: primeri mletja različnih živil: 

 

 Živilo

 Ali deluje?

 Video
Channa Dal da klik
Urid Dal da klik
Komarčkova semena da klik
Šipek semena Srednje - veliko klik
Kava - Eduscho Crema Elegantno da klik
Kava - Kremna espresso krema da klik
Koriander da klik
Kumina da klik
Morske alge  da klik

Rumena leča

da klik
Mandljeve tropine  da klik
Poper MacKenn Mountain Peppers da klik
Črni poper da klik
Črn poper grob da klik
Basmati Riž da klik
Riževi kosmiči z zelenjavo Da * klik

da klik
Šipek grobo klik
Žajbelj da * klik
Sol da klik
Gorčična semena grobo klik
Pšenica da klik

* ... ročno nastavite v lijaku

 

Vsi testi se izvedeni z mlinčkom  KoMo Fidibus Classic ali Komo Jumbo. 

Tehnične podrobnosti
CENA 719,00 €
TEŽA (kg) 11.600000
PROIZVAJALEC KOMO
BARVA BUKOV LES
PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...
NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
NAMEN RABE KOMERCIALNA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 180x180×410
GLASNOST (dB) 72
MOČ (W) 600
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 200
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS XL PLUS
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: