KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS MEDIUM

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-001-002
20 tednov
445,00 €

Visok izkoristek v majhni izvedbi? To je Fidibus Medium. Podolgovato telo uspešnega mlinčka Fidibus 21, z močnejšim motorjem in večjimi mlinskimi kamni osnovnega modela Fidibus Classic, tvori popolno fuzijo oblike in funkcije. Ogrodje mlinčka, posoda in pokrov so izdelani iz vezane bukove plošče (z impregnirano površino).

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji.
Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.
Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičerikom, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo.

In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

360 W motor omogoča mletje vseh vrst žit, tako trdih (koruza, proso, riž) in mehkih (pšenica, pira, rž, kamut, ječmen), ter tudi stročnice (čičerika, soja).  Optimalni mlinček za vsak dan svežo moko.

Opomba:

Mehanizem za mletje (komora za mletje in brusilni kameni) je zamenljiv. Lahko ga zamenjate s kompletom rezervnih kamnov za mletje, ki so na voljo kot dodana oprema. Tako lahko mlin za žito spremenite v mlin za začimbe.

Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina lijaka: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 85 mm
  • Mlinski kamen: korund/keramika, brezstopenjsko nastavljiv
  • Izkoristek motorja: 360 W
  • Glasnost: cca 70 dB
  • Teža: 7 kg
  • Višina izhoda za moko: 116 mm
  • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 153x213x324
  • Garancija: 12 let

Mlin ni primeren za mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

PREDSTAVITEV MLINA

ČIŠČENJE MLINA

mehka_ita
trda_ita
zeli_a
stro_nice
kava

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant (ne na najfinejši stopnji), riž (rjav riž, ne parboild), šipkova semena

Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

Vse sorte praženih zrn kave  (opomba: prenos okusa na brusne kamne, priporočljivi so zamenljivi mlinčki)

Tehnične podrobnosti
CENA 445,00 €
ČAS DOBAVE 20 tednov
TEŽA (kg) 7.000000
PROIZVAJALEC KOMO
IZBRANA BARVA BUKOV LES
MATERIAL bukov les
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...
NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 153x213x324
MOČ (W) 360
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS MEDIUM
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: