KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS 21

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
EM-001-001
20 tednov
Ocena:
87% of 100
350,00 €

Kompakten mlinček, ki ni samo močan, temveč tudi lep na pogled. Dragocena naprava za vsakogar, ki uživa v peki in ceni bogato aromo in hranilne vrednosti sveže moke. Ogrodje mlinčka, posoda in pokrov so izdelani iz vezane bukove plošče (z impregnirano površino).

Mlin KoMo Fidibus 21 ima zelo trdne mlinske kamne s premerom 75mm, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano.
Posebej razviti električni motor moči 250W zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.
Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Mehanizem za mletje (komora za mletje in brusilni kameni) je zamenljiv. Lahko ga zamenjate s kompletom rezervnih kamnov za mletje, ki so na voljo kot dodana oprema. Tako lahko mlin za žito spremenite v mlin za začimbe.

Opomba:

Če bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni.
Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina lijaka: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Mlinski kamen: korund/keramika, brezstopenjsko nastavljiv
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: cca 70 dB
  • Teža: 6,2 kg
  • Višina izhoda za moko: 116 mm
  • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 153x213x324
  • Garancija: 12 let

Mlin ni primeren za kavo, stročnice (čičerika), trda žita (riž, koruza), mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

PREDSTAVITEV MLINA

ČIŠČENJE MLINA

mehka_ita
zeli_a

Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

Tehnične podrobnosti
CENA 350,00 €
ČAS DOBAVE 20 tednov
TEŽA (kg) 6.200000
PROIZVAJALEC KOMO
IZBRANA BARVA BUKOV LES
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
PRIPOROČAMO ZA Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.
NI PRIMEREN ZA Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 153x213x324
MOČ (W) 250
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 75
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS 21
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: