KOMO FIDIFLOC MEDIUM - EL. MLIN IN ROČNI KOSMIČNIK

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
EM/RK-001-002
616,00 €
Čas dobave:
10 tednov

Pametna kombinacija za pripravo sveže moke in svežih kosmičev z zmogljivim 360 W motorjem.

Vsi KoMo gospodinjski mlini imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlina je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlini proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsako gospodinjstvo oziroma za vsakogar, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlini imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Pametna kombinacija za pripravo sveže moke in svežih kosmičev. FidiFloc Medium združuje tehnologijo električnega mlinčka Fidibus Medium z ročnim kosmičnikom FlicFloc. Mlinček je primeren za mletje vseh vrst žit. Ročni kosmičnik je namenjen za vsakodnevno udobno pripravo svežih ovsenih kosmičev. Močan 360 watni motor zmelje 100g moke na minuto, medtem ko mehanični kosmičnik pripravi 80 – 130 g kosmičev na minuto. Aparat je dovolj stabilen, da lahko kosmiče pripravimo brez predhodnega pritrjevanja na delovno površino. Potrebno ga je le tako namestiti, da lahko ročico udobno vrtimo. Cenovno ugoden aparat v primerjavi z nakupom mlina in kosmičnika posebej.

Mehanizem za mletje (komora za mletje in brusilni kameni) je zamenljiv. Lahko ga zamenjate s kompletom rezervnih kamnov za mletje, ki so na voljo kot dodana oprema. Tako lahko mlin za žito spremenite v mlin za začimbe.

Pod dodatno opremo lahko kupite tudi predal z dvema funkcijama. Služi za shranjevanje žit in kot podstavek. Podstavek omogoča vrtenje ročice kosmičnika tako, da celotnega mlina/kosmičnika ni potrebno prestavljati do roba pulta.

Specifikacija

 • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 337x215x337
 • Teža: 9,7 kg

Mlin:

 • Hitrost mletja: 100 g/min
 • Prostornina posode: 850 g
 • Premer mlinskega kamna: 85 mm
 • Moč motorja: 360 W
 • Glasnost: cca 70 dB
 • Višina izhoda za moko: 130 mm
 • Garancija: 12 let

Priporočamo za: pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro, koruzo, riž ipd. Mlin ni primeren za: mastna semena in mokre materiale
Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Kosmičnik:

 • Hitrost izdelave kosmičev: 80-130 g/min
 • Prostornina posode: 190 g
 • Garancija: 3 leta

  Oves vsebuje naravne maščobe in zagotavlja odlične kosmiče. Ostale vrste žit vsebujejo manjše količine vode in maščob, zato je zrnje pred uporabo priporočljivo oplakniti pod tekočo vodo in jih pustiti, da vsrkajo potrebno vlago (nato pa površino zrn čez noč osušite na radiatorju). Kosmičnik je primeren za ostala mehka žita in oljnata žita. Ni primeren za trda žita (koruza, riž ipd), stročnice (čičeriko, sojo ipd), kavo.


  Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

  PREDSTAVITEV FIDIFLOC MEDIUM

  ČIŠČENJE MLINA

  mehka_ita
  trda_ita
  zeli_a
  stro_nice
  kava
  oljnice

  Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

  Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant (ne na najfinejši stopnji), riž (rjav riž, ne parboild), šipkova semena

  Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

  Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

  Vse sorte praženih zrn kave  (opomba: prenos okusa na brusne kamne, priporočljivi so zamenljivi mlinčki)

  Oljnata semena kot so: lanena semena, oves, mak, chia semena, sezam, amarant 

  Tehnične podrobnosti
  CENA 616,00 €
  ČAS DOBAVE 10 tednov
  TEŽA (kg) 9.700000
  PROIZVAJALEC KOMO
  BARVA BUKOV LES
  MATERIAL Bukov les
  ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
  PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...
  NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 337x215x337
  MOČ (W) 360
  GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/3
  HITROST MLETJA (g/min) 100
  VIŠINA IZHOD ZA MOKO 130
  PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85
  HITROST IZDELAVE KOSMIČEV (g/min) 130
  PROSTORNINA POSODE ZA KOSMIČNIK (g) 200
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:KOMO FIDIFLOC MEDIUM - EL. MLIN IN ROČNI KOSMIČNIK
  Vaša ocena

  Priporočamo vam tudi: