KOMO DUETT 200 - ELEKTRIČNA MLIN IN KOSMIČNIK

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EM/K-001-002
3-5 dni
951,00 €

Duett 200 je izvrstna kombinacija mlina Fidibus XL in kosmičnika FlocMan. Dva popolnoma samostojna motorja omogočata mletje polnozrnate moke in izdelavo kosmičev hkrati. Ogrodje mlina, posoda in pokrov so izdelani iz masivne bukve (z impregnirano površino).

Vsi KoMo mlini imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlina je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlini proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlini imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Vsestranski model za pripravo sveže moke in svežih kosmičev. Duett 200 združuje edinstveno tehnologijo mlina Fidibus XL in super tiho delovanje kosmičnika FlocMan. Obe tehnologiji, odeti v čudovito obliko nemškega oblikovalca Oswalda Gibiec Oberhoffa oblikujeta impozantno celoto, ki omogoča mletje žit, izdelavo kosmičev in celo oboje hkrati. Dva motorja delujeta popolnoma samostojno! Izredno močan 600 watni motor zmelje 200 g rahle moke na minuto, medtem ko 140 watni motor kosmičnika pripravi med 80 in 100 g kosmičev na minuto.

Specifikacija

 • Dimenzije v mm (ŠxGxV): 335x232x395
 • Teža: 17,5 kg

Mlin:

 • Hitrost mletja: 200 g/min
 • Prostornina posode: 1200 g
 • Premer mlinskega kamna: 85 mm
 • Moč motorja: 600 W
 • Glasnost: cca 72 dB
 • Višina izhoda za moko: 168 mm
 • Garancija: 12 let

Priporočamo za vsa žita: pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro, koruzo, riž ipd. Mlin ni primeren za: mastna semena in mokre materiale
Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Kosmičnik:

 • Hitrost izdelave kosmičev: 80-100 g/min
 • Prostornina posode: 200 g
 • Moč motorja: 140 W
 • Garancija: 3 leta

  Oves vsebuje naravne maščobe in zagotavlja odlične kosmiče. Ostale vrste žit vsebujejo manjše količine vode in maščob, zato je zrnje pred uporabo priporočljivo oplakniti pod tekočo vodo in jih pustiti, da vsrkajo potrebno vlago (nato pa površino zrn čez noč osušite na radiatorju). Kosmičnik je primeren za ostala mehka žita in oljnata žita. Ni primeren za trda žita (koruza, riž ipd), stročnice (čičeriko, sojo ipd), kavo.


  Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

  PREDSTAVITEV DUETT 200

  ČIŠČENJE MLINA

  mehka_ita
  trda_ita
  zeli_a
  stro_nice
  kava
  oljnice

  Mehka žita kot so: pšenica, pira, rž, kamut, ječmen, nezrela pira, oves (samo zdrobljen, ni mogoče fino mlet)

  Trda žita kot so: proso, koruza, ajda, rjavo proso, kvinoja (psevdo žito), amarant (ne na najfinejši stopnji), riž (rjav riž, ne parboild), šipkova semena

  Začimbe kot so: poper, feferoni, gorčična semena, kumina, koromač, koriander, olupljen kardamom, nageljnove žbice, janeževo seme, rožmarin, timijan

  Stročnice kot so: fižol, grah, leča, čičerika, rumena/rdeča leča, soja, volčji bob

  Vse sorte praženih zrn kave  (opomba: prenos okusa na brusne kamne, priporočljivi so zamenljivi mlinčki)

  Oljnata semena kot so: lanena semena, oves, mak, chia semena, sezam, amarant 

  Tehnične podrobnosti
  CENA 951,00 €
  ČAS DOBAVE 3-5 dni
  TEŽA (kg) 17.500000
  PROIZVAJALEC KOMO
  IZBRANA BARVA BUKOV LES
  MATERIAL Bukov les
  ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
  PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,...
  NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
  NAMEN RABE DOMAČA IN POLPROFESIONALNA RABA
  DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 335x232x395
  MOČ (W) 600
  GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/3
  HITROST MLETJA (g/min) 200
  VIŠINA IZHOD ZA MOKO 168
  PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85
  HITROST IZDELAVE KOSMIČEV (g/min) 100
  PROSTORNINA POSODE ZA KOSMIČNIK (g) 200
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:KOMO DUETT 200 - ELEKTRIČNA MLIN IN KOSMIČNIK
  Vaša ocena

  Priporočamo vam tudi: