KAKO ZDRAVA JE VODA

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-004-006
12,10 €
Čas dobave:
Ni več dobavljiv

Kako zdrava je voda je knjiga, ki bo pustila le malo ravnodušnih bralcev. Njeno sporočilo, zamotano v biološko znanost, nam odpira vrata v svet vedenja, da lahko z danes znanim biološkim opazovanjem poškodb v celicah navadne čebule že gledamo v bodočnost, ki nam jo v odvisnosti od okolja določa kakovost vode.

Knjiga je namenjena ozaveščanju in ponuja napotke, kako naj opazujemo in ocenjujemo kakovost najbolj dragocene snovi na Zemlji. Voda je življenju vse manj prijazna, njeno življenjsko silo razdirajo kemični in, kot avtor dokazuje v knjigi, tudi drugi vplivi.

Kemična preiskovanja vode ne morejo dati zanesljivega odgovora na vprašanje, kako zdrava je voda; vse težje in dražje je v njej najti na tisoče spojin in ocenjevati njihov posamični in med seboj delujoči vpliv na življenje. Razvoj koreninic čebule se ne meni za nobena bolj ali manj stroga družbena določila o kakovosti vode. Njihova rast kar naravnost pokaže v kako za življenje primerni vodi so zrasle. Pogled na celico, še bolj pa pregledovanje kromosomov v njej, pa daje že zelo natančno sliko o kakovosti vode oziroma kar odgovor na vprašanje, kako zdrava je voda.

Knjiga je tudi vodnik za mlade raziskovalce v eko šolah. Ti lahko ob pomoči mentorjev sami ugotovijo, kako zdrava je voda, ki jo pregledujejo.

Avtor: Peter Firbas

Založba: ARA založba

Obseg: 102 strani

Format: 12,5 × 19,5 cm

Vezava: mehka

Tehnične podrobnosti
CENA 12,10 €
ČAS DOBAVE Ni več dobavljiv
ZALOŽBA ARA Založba
AVTOR KNJIGE Peter Firbas
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KAKO ZDRAVA JE VODA
Vaša ocena