INDIKATOR ZA MERJENJE PH - 100 LISTIČEV

Na zalogi
KODA ARTIKLA
PH-001-111
9,95 €
Čas dobave:
1-3 dni

Indikator za merjenje pH urina.

KDAJ SMO ZAKISANI?

Indikator za merjenje pH urina zanesljivo in hitro pove, kako zakisani ste. Če bodo vaše izmerjene vrednosti odstopale od krivulje zdravega človeka (njihovo povprečje ni okrog 7 pH), ste zakisani. Pomembno je tudi, da je jutranji urin od 6 do 6,5 (ponoči telo razstruplja, zato se čez noč v urinu naberejo kisline) in da je krivulja dinamična (torej da so pH vrednosti urina različne).

KAKO SE LAHKO RAZKISAMO?

Telo razkisate z bazično prehrano, bazičnimi minerali in bazičnimi kopelmi – bazične infuzije pa dobite samo pri zdravniku … Najbolj nas zakisajo sladkorji, ogljikovi hidrati in živalske beljakovine (meso), zato se jih moramo pri t.i. bazični dieti izogibati. Pri presnovi teh živil se tvorijo kisli ostanki; nekaj jih telo lahko nevtralizira s pomočjo mineralov v telesu in izloči z urinom. Če pa je kislin preveč, se vskladiščijo v vezivnem in maščobnem tkivu (značilen rezultat zakisanosti je na primer celulit). Samo s hrano zelo počasi razkisamo telo, ponavadi traja od 3 do 5 let, pri tem pa moramo biti zelo dosledni in disciplinirani.

Za hitrejše razkisanje telesa si lahko pomagamo z jemanjem bazičnih mineralov, ki nevtralizirajo uskladiščene kisline v telesu. Prav tako nepogrešljive pri razkisanju so bazične kopeli, saj se po približno 45 minutah ležanja v takšni kopeli, začne proces nevtralizacije kislin preko kože. razkisanje z bazično kopeljo je uspešno, če kopel traja vsaj 90 minut, privoščimo pa si jo vsaj 1 x tedensko.

KDAJ NISMO VEČ ZAKISANI?

Priporočamo vam, da po treh mesecih razkisanja ponovite merjenje z indikatorjem za merjenje pH urina (še prej pa za tri dni prenehate uživati bazične minerale, ki urin umetno delajo bazičnega) in na takšen način sami kontrolirate potek razkisanja. Če krivulja še vedno ne bo idealna, nadaljujte z razkisanjem. Ponavadi traja 6 do 12 mesecev, da dosežemo prave vrednosti. Vendar se je vredno potruditi, saj je samo bazično telo tudi zdravo telo. Naša kri je namreč rahlo bazična, zato je vsak višek kislin, ki ga imamo v telesu, zelo obremenilen.

NAVODILA ZA MERJENJE ZAKISANOSTI:

Iz snopiča odtrgajte listek lakmusovega papirja in ga za dve sekundi podržite pod curkom urina. Listek se bo takoj obarval. S pomočjo barvne skale, ki je na notranji strani platnic, odčitajte, kakšna je pH vrednost urina.

POMEMBNO:

1. V dneh, ko merimo pH urina, ne smemo jemati prehranskih dopolnil, saj lahko le-ta vplivajo na kislost ali bazičnost urina. Prehranska dopolnila prenehamo jemati tudi vsaj tri dni pred merjenjem.

2. Rezultati merjenj bodo uporabni le, če boste upoštevali celotno DNEVNO krivuljo (in ne zgolj posameznih izmerjenih vrednosti). Zato morate meriti pH urina najmanj 3 dni, vsakokrat, ko greste na stranišče, in vrednosti sproti vnašati v diagram (upoštevati morate tudi uro, ko ste izmerili pH vrednost urina!). Na koncu dneva izmerjene vrednosti povežite v krivuljo. Po treh dneh merjenja boste imeli tri krivulje, po eno za vsak dan.

Neto količina: 100 lističev za merjenje pH.

KJE SE NAHAJAJO BAZIČNE SNOVI V PREHRANI?

Jejte veliko (divjih) zelišč in začimb.

zrelem sadju in zelenjavi je veliko organskih mineralov, zato ju pri bazični prehrani najbolj priporočamo.

Najbolj zakisajo sladkorji (v vseh oblikah), meso in žita (oziroma vsi ogljikovi hidrati, ki pri presnovi razpadejo na sladkorje).

Tehnične podrobnosti
CENA 9,95 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC INTERCELL PHARMA
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:INDIKATOR ZA MERJENJE PH - 100 LISTIČEV
Vaša ocena